News

Rareș Bogdan, discurs dur în Parlamentul European! Apel către Ursula von der Leyen

17.07.2019 | 15:22
Rares Bogdan discurs dur in Parlamentul European Apel catre Ursula von der Leyen

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan a ținut un discurs dur în Parlamentul European! Acesta a vorbit în cadrul ședinței plenare și a solicitat noii Comisii Europene și noului președinte, Ursula von der Leyen, să analizeze cu mare atenție situația României. Mai mult de atât, fostul jurnalist a dorit ca aceasta să se asigure că țara noastră va fi primită în Schengen. Rareș Bogdan a ținut să arate că românii și-au demonstrat din plin atașamentul față de valorile statului de drept.

Rareș Bogdan, discurs dur în Parlamentul European!

Rareș Bogdan spune că pe 26 mai cetățenii români au fost la înălțime și a explicat că prezența masivă la vot a reprezentat un indicator puternic, iar peste toate astea România îndeplinește absolut toate condițiile tehnice pentru aderare la spațiul Schengen. ”Noi românii am dovedit, pe 26 mai, că suntem hotărâți să apărăm valorile statului de drept. Dar așteptăm o dovadă că nu am fost mințiți.

Am făcut investiții costisitoare, am securizat frontiera de est, suntem santinela civilizației, ni s-a promis aderarea la Spațiul Schengen, dar am fost amăgiți. România îndeplinește din 2011 condițiile de aderare și cere ferm ceea ce i se cuvine. Eurosistemul nu-și permite creșterea sentimentelor eurosceptice în România. Țineți cont de asta!

Rareș Bogdan, discurs dur în Parlamentul European! Rareș Bogdan
Rareș Bogdan ar vrea ca românii să fie primiți în Schengen. Sursa foto – facebook

Apel către Ursula von der Leyen

Populiștii români, care mimează valorile statului de drept, se folosesc de respingerea aderării la Schengen pentru a ataca Uniunea Europeană. Una spun aici, alta spun la București. Din fericire, intervențiile președintelui României și protestele societății civile au blocat atacul împotriva justiției. Domnul Klaus Iohannis va obține al doilea mandat și va continua să fie garanția că România nu va derapa. Cer președinției finlandeze, dar și doamnei Ursula von der Leyen, să se implice în rezolvarea acestei probleme.

Nu perpetuați nedreptatea făcută poporului român! Românii au avut a 3-a prezență la vot la euroalegeri! România merită să fie în Schengen, este în interesul securității tuturor!”, a spus Rareș Bogdan.