News

Rareș Hopincă, candidatul PSD-PNL la Sectorul 2: „Prioritatea zero, curățenie după administrația Mihaiu”

Rareș Hopincă, candidatul PSD-PNL la Sectorul 2, vrea „curățenie la propriu și la figurat” după primarul ADU, Radu Mihaiu
24.04.2024 | 08:41
Rares Hopinca candidatul PSDPNL la Sectorul 2 Prioritatea zero curatenie dupa administratia Mihaiu
Rareș Hopincă spune că, sub administrația Mihaiu, Sectorul 2 este „mai mizerabil ca niciodată” / Foto: Faccebook, Rareș Hopincă
ADVERTISEMENT

Rareș Hopincă, fostul prefect al Capitalei și candidatul PSD-PNL pentru Primăria Sectorului 2, a enumerat, marți seara, câteva din prioritățile sale, dacă va fi ales în locul actualului primar, Radu Mihaiu, susținut de Alianța Dreapta Unită pentru un nou mandat.

Rareș Hopincă: Curățenie „la propriu și la figurat” după administrația Radu Mihaiu

Rareș Hopincă, fostul prefect al Capitalei și candidatul Coaliției la Primăria Sectorului 2, a declarat, marți seara, că prioritatea sa stringentă este să facă curățenie „la propriu și la figurat” după administrația Radu Mihaiu, candidatul ADU.

ADVERTISEMENT

„Sunt multe lucruri de reparat în Sectorul 2. O prioritate zero este să facem curățenie după administrația Mihaiu. Și la propriu, și la figurat. Sectorul 2 este mai mizerabil decât niciodată. Avem, pentru prima dată în istoria Sectorului 2 gunoaie în stradă. Lumea este revoltată pentru acest fenomen”, a declarat Rareș Hopincă pentru Digi 24.

Metrou în Sectorul 2

Alte priorități sunt metroul (magistrala M7) pe care Rareș Hopincă vrea să o inițieze și să figureze în următoarele programe de finanțare cu fonduri europene, dar și spații verzi mai mari în sector, plus dezvoltarea unei infrastructuri sportive.

ADVERTISEMENT

„Și al treilea proiect, nu știu cum să aleg mai bine, extinderea spațiilor verzi și infrastructură sportivă pentru petrecerea timpului liber. În Sectorul 2 trebuie făcută magistrala de metrou M7, vreau să o inițiez, să o prindem în următoarea programare de finanțare a Uniunii Europene, pentru că dacă nu o inițiem, nu vom avea metrou în Sectorul 2”, a spus candidatul PSD-PNL.

Problema gunoaielor

Rareș Hopincă a subliniat problema gunoaielor din Sectorul 2, dând exemplu o școală care „se sufocă în gunoaie” dar și străzile. Hopincă a subliniat și că Garda de Mediu a aplicat recent o ameandă de 50.000 de lei primăriei.

ADVERTISEMENT

„În ceea ce privește curățenia, este absolut necesar ca oamenii din Primărie să își facă treaba, pentru că în ultimii patru ani a fost abandonat efectiv Sectorul 2. Avem gunoaie extrem de multe la fiecare colț de stradă.

Săptămâna trecută, lângă Școala 30, este o școală care se sufocă în gunoaie, și vă pot arăta foarte multe fotografii în acest sens. Nu mai departe de ieri, dacă nu mă înșel, Garda de Mediu a amendat primăria pe care o reprezintă încă domnul Mihaiu cu 50.000 de lei, pentru că în cinci zone din sector lumea se scufundă în gunoaie”, a spus Rareș Hopincă.

ADVERTISEMENT