Fotbal international

Răzvan Lucescu a primit cadou pentru eliminarea lui Basel: un atacant de la Arsenal

02.08.2018 | 21:27
Razvan Lucescu a primit cadou pentru eliminarea lui Basel un atacant de la Arsenal

Răzvan Lucescu a primit un cadou din partea patronului lui PAOK, Ivan Savvidis, după eliminarea lui Basel din Champions League. I-a fost adus un atacant de la Arsenal. Este vorba de Chuba Amechi Akpom, în vârstă de 22 ani, jucător format la academia clubului, dar care a jucat numai 12 meciuri în toate competiţiile între 2013 şi 2018. Jucătorul se afla în curtea “tunarilor” de la vârsta de 7 ani, dar nu a reuşit nici un moment să devină un jucător care să se afle în atenţia lui Arsene Wenger.

Răzvan Lucescu a primit cadoul pentru eliminarea lui Basel. Atacantul lui Arsenal, Akpom, care a fost aproape de a juca pentru Nigeria la CM pentru meciul din turul 3 cu Spartak Moscova
Răzvan Lucescu a primit cadoul pentru eliminarea lui Basel. Atacantul lui Arsenal, Akpom, care a fost aproape de a juca pentru Nigeria la CM

Akpom a fost împrumutat pe rând de Arsenal la Brentford, patru meciuri jucate, Coventry 6, Hull 36 şi 3 goluri, Brighton 10 şi Saint Trond în Belgia, chiar în ultimul sezon, 16 meciuri şi 6 goluri, omul care a învins pe Anderlecht cu 1-0. Interesant este că deşi aproape că nu a contat pentru Wenger, jucătorul a adunat destule selecţii la naţionalele de juniori şi tineret ale Angliei, cu eficacitate destul de bună. La U 17 13 meciuri, 5 goluri, la U 19 6 goluri, la U 20 11 meciuri şi 6 goluri, la U 21 5 meciuri, 3 goluri.

Răzvan Lucescu a primit cadou pentru eliminarea lui Basel. Jucătorul putea evolua pentru Nigeria la CM din Rusia

Akpom a făcut subiectul interesului naţionalei Nigeriei, care a încercat să profite de descendenţa jucătorului, deşi e născut în Anglia şi s-a aflat foarte aproape de a fi convocat, pentru a fi convins să îmbrace tricoul “vulturilor verzi”. În cele din urmă, discuţiile au eşuat şi Akpom a ratat o mare şansă de a-şi trece în CV prezenţa la un turneu final de Campionat Mondial.

În ceea ce priveşte pe PAOK Salonic, care a făcut la Basel o adevărată demonstraţie de fotbal, după ce câştigase doar la limită primul meci, pe teren propriu, cu 2-1, echipa lui Răzvan Lucescu mai are un hop de trecut, pentru a juca play-off-ul pentru intrarea în grupe sau de a fi sigură de prezenţa în grupele Europa League, în cazul în care ar pierde în play-off. Hopul acesta nu este deloc inaccesibil, pentru că dintre toate formaţiile din Rusia Spartak Moscova, adică viitoarea adversară a grecilor, pare a fi cea mai vulnerabilă.

Răzvan Lucescu, idolul fanilor lui PAOK Salonic

Răzvan Lucescu a sosit la PAOK Salonic după ce a început ediţia trecută de campionat, înlocuindu-l după câteva etape pe croatul Vladimir Ivic. La început fanii au privit cu circumspecţie prezenţa românului, care nu era totuşi un necunoscut în Grecia, pentru că pregătise timp de trei sezoane pe Xanthi Skoda. După un an petrecut pe “Toumba”, stadionul lui PAOK, Răzvan Lucescu a devenit zeu. A câştigat Cupa Greciei, după finala cu AEK Atena, ca răzbunare la ceea ce s-a întîmplat în campionat.

În mod normal PAOK ar fi trebuit să câştige titlul şi toată lumea este de acord că ar fi meritat acest lucru, dar inciddentele petrecute în finalul meciului de la Salonic, dintre PAOK şi AEK Atena, au distrus totul, echipa fiind penalizată şi pierzând astfel campionatul în favoarea atenienilor. În minutul 90 PAOK a înscris golul de titlu, dar arbitrul nu l-a validat, pe motiv de ofsaid.

Patronul gazdelor, rusul Ivan Savvidis, şi-a pierdut controlul şi a intrat pe teren înarmat, iar acest lucru, deşi nu a făcut nici un moment uz de armă, a fost decisiv. Arbitrul a suspendat partida şi jucătorii de la AEK, prinzând momentul favorabil, au refuzat apoi să revină de la cabine, declarând că se simt ameninţaţi.