Fotbal international

Răzvan Marin, căpitan la Standard Liege cu o lună înainte de plecare! Assist pentru român împotriva echipei lui Boloni

26.04.2019 | 22:57
Razvan Marin capitan la Standard Liege cu o luna inainte de plecare Assist pentru roman impotriva echipei lui Boloni

Răzvan Marin a fost transferat recent de Ajax pentru 12 milioane de euro. Mijlocașul român va merge oficial în Eredivisie începând cu luna iunie. Chiar dacă mai are doar o lună de contract cu Standard Liege, jucătorul este în continuare extrem de respectat de toată lumea la clubul din Belgia. 

Răzvan Marin, căpitan la Standard Liege cu o lună înainte de plecare!

Antrenorul a decis să-i ofere banderola de căpitan lui Marin la meciul cu Antwerp, nemulțumit fiind de înfrângerile grele suferite de Standard în precedentele două etape, cu Genk și cu Brugge, în urma cărora Standard a ieșit din cursa pentru titlu. Totodată, Preud’homme i-a oferit lui Marin rolul de căpitan pentru faptul că acesta a fost cel de-al 100-lea meci al românului în tricoul lui Standard.

Răzvan Marin i-a confirmat încrederea cu un assist la golul marcat de Vanheusden în minutul 45+4. Ce-i drept, pasa decisivă a lui Marin a venit cu mult noroc, mai mulți jucători ratând contactul cu balonul înainte ca fundașul central să înscrie. VIDEO AICI Standard a egalat la 1 cu această reușită, Antwerp deschizând scorul prin Mbokani, din penalty. Standard a pierdut partida cu 1-2, Edmund ratând un penalty pentru oaspeți în debutul reprizei secunde.

Razvan Marin a fost deja prezentat la Ajax
Razvan Marin a fost deja prezentat la Ajax

Marin are în acest sezon opt goluri și nouă assist-uri pentru Standard Liege din postura de mijlocaș central, fiind cel mai bun sezon din cariera sa la nivel statistic.

Ladislau Boloni și Răzvan Marin sunt singurii români rămași în campionatul Belgiei, iar echipele amândurora se află în luptă pentru ocuparea locului 2, care asigură prezența în preliminariile Ligii Campionilor.

Înaintea etapei cu numărul 6 din Belgia, Brugge și Antwerp aveau câte 38 de puncte, în timp ce Standard Liege avea 33, cu mențiunea că nu a fost omologată încă victoria cu Anderlecht, meci abandonat la scorul de 2-0 pentru trupa din Liege din cauza fanilor lui Anderlecht. Așadar, echipa lui Răzvan Marin are de fapt 36 de puncte. Lider în Belgia este Genk, cu 44 de puncte.

 

Tags: