Fotbal international

Cum au reacționat românii de la Sparta Praga la vestea morții lui Jozef Sural

29.04.2019 | 12:53
Cum au reactionat romanii de la Sparta Praga la vestea mortii lui Jozef Sural

Românii care au jucat sau continuă să joace la Sparta Praga au reacționat imediat ce au aflat tragica veste a decesului fostului lor coechipier, internaționalul ceh Jozef Sural, la numai 28 de ani. Sural a decedat ca urmare a rănilor grave suferite într-un accident rutier, petrecut în noaptea de duminică spre luni, în timp ce revenea alături de alți șase coechipieri, la bordul unui microbuz, închiriat, de la meciul jucat de echipa lui Alanyaspor la Kayseri, în Superliga Turciei.

Reacția foștilor coechipieri români de la Sparta Praga la auzul morții lui Jozef Sural

Internaționalul ceh, tată a doi copii, dintre care unul de curând născut, se transferase în prima divizie a Turciei la începutul acestui an. Ceilalți șase jucători, toți străini și ei, au suferit răni ușoare și sunt în afară de orice pericol. Din primele cercetări rezultă că ambii șoferi angajați de jucători au adormit în timpul mersului când mai erau de parcurs doar 5 kilometri până la Alanya.

Bogdan Vătăjelu, fostul fundaș stânga al Craiovei, a reacționat primul la auzul cumplitei vești. El a postat pe contul de Instagram: “Nu-mi găsesc cuvintele. În loc să mă bucur alături de familie, primesc o veste cumplită. Rămas bun, prietene!”

Jozef Sural și Bogdan Vătăjelu la Sparta Praga
Jozef Sural și Bogdan Vătăjelu la Sparta Praga

Era prima ieșire în străinătate pentru fostul căpitan al Spartei Praga

Nicolae Stanciu nu mai joacă din iarnă la Sparta Praga, plecând odată cu Sural, dar românul a ales campionatul Arabiei Saudite. Stanciu a scris pe Facebook un scurt mesaj de condoleanțe pentru cel care a fost un jucător important în echipa pragheză: “Odihnește-te în pace, căpitane!”

Jozef Sural a fost un jucător foarte iubit la Praga, pentru felul său prietenos cu toată lumea. Era și un fotbalist cu calitate, internațional din 2013, care a adunat 20 de selecții. În această iarnă s-a decis să plece pentru prima dată din fotbalul ceh și a ales să semneze cu Alanyaspor. Nu a jucat titular la echipa turcă, fiind folosit doar în nouă partide și înscriind un gol.