Sporturi

Reacția lui Roger Federer înainte de finala cu Marius Copil: “Sper că a consumat multă energie”

27.10.2018 | 22:19
Reactia lui Roger Federer inainte de finala cu Marius Copil Sper ca a consumat multa energie
ADVERTISEMENT

Marius Copil reușește turneul carierei la Basel! Tenismenul român l-a învins în semifinale pe Alexander Zverev cu scorul de 6-3, 6-7 (6), 6-4 și va juca în finală cu Roger Federer. Jucătorul elvețian, care a trecut de rusul Daniil Medvedev cu 6-1, 6-4, a oferit prima reacție înainte de finala cu Marius Copil. Federer se simte în formă înaintea meciului de duminică și speră ca sportivul român să fi consumat multă energie în partida cu Zverev.

Marius Copil va încerca să câștige primul titlu din carieră, deși va avea un meci extrem de dificil în fața lui Roger Federer, care a câștigat de 8 ori turneul de la Basel în întreaga sa carieră, după ce a disputat 13 finale. În același timp, sportivul român este primul care a reușit să se califice în finală la Basel după ce a pornit din calificări, după cipriotul Marcos Baghdatis, care a reușit aceeași perfomanță în anul 2005. Statisica mai arată că Marius Copil este jucătorul cel mai slab clasat care ajunge în finala turneului din Elveția, după Patrick McEnroe, în 1994.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Roger Federer înainte de finala cu Marius Copil

“Sper că Marius a consumat multă energie în meciul său, pentru că eu mă simt foarte proaspăt. Ar fi grozav să câștig al 99-lea titlu din carieră aici, la Basel. Mă simt foarte bine pe teren, îmi dau nota 8 din 10 pentru cum am jucat”, este prima reacție a lui Roger Federer înaintea finalei turneului de la Basel cu Marius Copil.

“Ce meci! Finală la Basel cu Roger Federer. Una dintre cele mai frumoase zile din viața mea. Este a 6-a victorie consecutivă, într-un turneu în care se joacă la cel mai înalt nivel. Mâine la ora 16:00 îl voi întâlni pe Federer. Vă mulțumesc tuturor”, a scris Marius Copil pe contul personal de Facebook după victoria în fața lui Alexander Zverev. Românul a ajuns la 1,7 milioane de dolari câștigați din tenis.

ADVERTISEMENT