Fotbal intern

Reacția oficială a dinamoviștilor după ce Poli Timișoara a cerut falimentul echipei din Ștefan cel Mare! Ce comunicat au postat șefii câinilor

20.03.2019 | 15:05

A apărut și reacția oficială a dinamoviștilor după ce Poli Timișoara a cerut falimentul echipei din Ștefan cel Mare! Bănățenii au depus o cerere la Tribuna prin care au solicitat insolvența echipei lui Mircea Rednic. Ar fi fost o adevărată lovitură pentru Dinamo care a mai beneficiat o dată, în ultimii 5 ani de acest avantaj financiar. Pentru că a mai trecut prin așa ceva, acum câinii nu mai aveau dreptul să intre într-o asemenea procedură de reorganizare și riscau direct falimentul!

Reacția oficială a dinamoviștilor după ce Poli Timișoara a cerut falimentul echipei din Ștefan cel Mare!

Câinii au postat acum un comunicat prin care anunță că acțiunea bănățenilor nu este una care să îi sperie pe suporteri. „Demersurile realizate în aceste zile de reprezentanții legali ai Politehnica Timișoara S.A., în persoana lichidatorului judiciar Instant Expert S.P.R.L., sunt cunoscute de Dinamo 1948 S.A. încă din luna ianuarie a acestui an, când Politehnica Timișoara S.A. și-a manifestat intenția de a soluția litigiul existent, în prezent aflat în faza recursului la I.C.C.J., prin încheierea unui contract de tranzacție.

Deși nu a fost prima solicitare de acest fel înaintată nouă de lichidatorul judiciar și de avocatul Politehnica Timișoara, Dinamo 1948 S.A. nu poate achita sume pe care nu le datorează și care ar înfrânge prevederile legii insolvenței. Înregistrarea unei cereri de deschidere a procedurii insolvenței, de către orice persoană, nu echivalează cu temeinicia acesteia, în lipsa validării acesteia de către autoritatea judecatorească competentă. În numeroase situații, persoane aflate în situații litigioase cu cluburile de fotbal din România, și nu numai, au apelat la formularea acestor cereri de deschidere a procedurii insolvenței tocmai pentru a crea premisele încasării unor sume, de cele mai multe ori nedatorate”, au scris oficialii dinamoviști pe site-ul oficial.

Reacția oficială a dinamoviștilor după ce Poli Timișoara a cerut falimentul echipei din Ștefan cel Mare! Rotariu
Dorin Rotariu a ajuns între timp în prima ligă din Kazahstan

Poziție fermă a dinamoviștilor

De remarcat că întreaga situație a plecat de la o cotă parte pe care Poli Timișoara trebuia să o primească. Astfel, Dinamo era obligată să achite bănățenilor 50 la sută din indemnizația de transfer a lui Dorin Rotariu la FC Bruges, dar nu mai puțin de 270 de mii de euro plus TVA. Suma, spun bănățenii, era garantată conform acordului de transfer asumat de ambele părți și semnat. „Până în prezent, deși situația litigioasă avută cu Politehica Timișoara datează încă din anul 2017, Politehnica Timișoara S.A. nu a solicitat niciunei instanțe sau comisii din cadrul F.R.F. stabilirea obligației Dinamo 1948 S.A. de a achita orice sumă de bani, pretins datorate pentru transferul lui Rotariu. Toate demersurile Politehica Timișoara S.A. s-au limitat la forțarea încheierii unui contract de tranzacție, demersuri ce au fost fără rezultat.

Recomandăm reprezentanților Politehnica Timișoara S.A. să analizeze cu atenție conținutul hotărârilor deja pronunțate în litigiile avute cu acesta, de natură să lămurească orice pretenții ar avea față de Dinamo 1948 S.A. Față de prejudiciile de imagine, și nu numai, create cu intenție de reprezentanții Politehnica Timișoara S.A., Dinamo 1948 S.A. își rezervă dreptul de a solicita angajarea răspunderii patrimoniale a acestora pentru prejudiciile cauzate. Excluderea Politehnica Timișoara S.A. din calitatea de membru al F.R.F. nu exonerează persoanele fizice, ce acționează în numele și pe seama acestui club, de prejudiciile pe care le cauzează prin propriile fapte”, s-au mai apărat dinamoviștii.

  • 2017 este anul în care a plecat Dorin Rotariu de la Dinamo la Club Brugges