News

Reacția unui bărbat de 62 de ani care a văzut zăpada pentru prima dată, după ninsorile din Brazilia: ”De nedescris”

Iată care a fost reacția unui bărbat de 62 de ani care a văzut zăpada pentru prima dată, după ninsorile din Brazilia.
30.07.2021 | 22:17
Reactia unui barbat de 62 de ani care a vazut zapada pentru prima data dupa ninsorile din Brazilia De nedescris
Reacția unui bărbat de 62 de ani care a văzut zăpada pentru prima dată, după ninsorile din Brazilia. Sursa foto: Colaj Fanatik / Twitter, Rio Times
ADVERTISEMENT

Un fenomen meteo cel puțin neobișnuit pentru Brazilia avut loc ca urmare a temperaturilor scăzute din ultima vreme. Începând de joi, în această țară a început să ningă și chiar dacă pentru noi acest lucru este complet normal, pentru emisfera sudică, și mai ales pentru Brazilia, acesta este unul deosebit de neobișnuit.

Reacția unui bărbat de 62 de ani care a văzut zăpada pentru prima dată

Având în vedere că acolo este iarnă, temperaturile sunt mai scăzute, lucru care este și normal, doar că acestea au scăzut atât de mult încât a început să ningă în mai multe localități.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre aproape 40 de municipalități în care zăpada atins un strat consistent, spre bucuria locuitorilor. Vestea proastă este că plantațiile de trestie de zahăr, cafea și portocali au ajuns să fie amenințate din cauza înghețului.

Vestea bună este că oamenii s-au bucurat de venirea zăpezii și s-au jucat ca niște copii, chiar dacă au ajuns poate la vârsta bătrâneții, conform Reuteres.

ADVERTISEMENT

De altfel, un bărbat în vârstă de 62 de ani mărturisea pentru un post local de televiziune că este prima dată în viața lui când vede zăpadă, în ciuda faptului că are această vârstă.

“Am 62 de ani și nu văzusem niciodată zăpada, știi? A vedea frumusețea naturii este ceva de nedescris”,  a spus şoferul de camioan Iodor Goncalves Marques, rezident din Cambara do Sul, o regiune afectată de ninsoare, pentru postul TV Globo.

ADVERTISEMENT

Sunt alte 40 de orașe din a statului Rio Grande de Sul care sunt acoperite de nea, conform unui anunț făcut de compania de meteorologie din Brazilia.

Pe de altă parte, ninsorile neobișnuite din această țară au dus la creșterea prețului cafelei, dar și a zahărului. Veștile de la meteorologi nu vin să creeze optimism pentru că specialiștii au precizat că ziua de vineri a fost cea mai rece din acest an.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un alt fenomen rar care a avut loc în Brazilia în aceste zile a fost vântul deosebit de puternic, pentru că rafalele au atins chiar și 80 km/h, lucru total neobișnuit pentru această țară.

Ninsoarea din Brazilia a fost provocată de un val de aer rece de care țara nu va scăpa prea curând pentru că el se menține și în următoarele zile.

Mai mult decât atât, meteorologii au anunțat că se așteaptă să ningă în continuare.

ADVERTISEMENT
Tags: