Sporturi

Reacţie dură după despărţirea dintre Simona Halep şi Andrei Pavel: “Ne arată caracterul ei”

22.08.2018 | 01:12
Reactie dura dupa despartirea dintre Simona Halep si Andrei Pavel Ne arata caracterul ei

Reacţie dură după despărţirea dintre Simona Halep şi Andrei Pavel. Una dintre marile surprize ale verii în ceea ce priveşte cariera liderului mondial a fost anunţul conform căruia Andrei Pavel nu mai face parte din echipa româncei. Acesta a devenit antrenorul lui Marius Copil, singurul român din top 100 ATP. Încă nu s-a anunţat nimic concret în ceea ce priveşte motivele despărţirii dintre Pavel şi Halep şi nici la iniţiativa cui a venit decizia.

Marius Vecerdea, unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori români în trecut, fost colaborator al Elenei Dementieva, a comentat posibilele motive ale despărţirii dintre liderul mondial în ierarhia WTA şi fostul om de bază al echipei de Cupa Davis a României: “Ne arată caracterul Simonei. Nu neapărat negativ. Trendul este de a face schimbări dese, la un an-doi. Mai ales schimbări de antrenori români. Nu are apreciere prea multă faţă de români”, a spus Marius Vecerdea, potrivit ziare.com.

Reacţie dură după despărţirea dintre Simona Halep şi Andrei Pavel. Cum s-a schimbat totul

La finalul sezonului trecut, lucrurile păreau să meargă excelent între Simona Halep şi Andrei Pavel. Acesta din urmă a fost alături de eleva sa la turneul de la Beijing, acolo unde Simo a jucat finala şi şi-a asigurat urcarea pe primul loc în lume pentru prima dată în carieră. La acea vreme, Pavel părea înlocuitorul perfect pentru Darren Cahill, în condiţiile în care australianul nu putea fi peste tot alături de Simona.

“Sunt sigură ca o sa fie bine cu Andrei Pavel. Eu l-am avut model, a fost idolul meu când aveam 10-12 ani. Acum a venit în echipa mea, va fi şi anul viitor. Cred că vom face o echipă bună. Cu Darren am vorbit despre asta şi el mi-a spus să îl luăm în echipă. Cred că voi progresa în continuare”, declara Simona Halep la finalul lui 2017.

Reacţie dură după despărţirea dintre Simona Halep şi Andrei Pavel. L-a preluat pe Copil

Doar că în 2018, pe fondul unui program în care Darren Cahill a fost mai mereu alături de Halep, rolul lui Andrei Pavel se diminuase considerabil în ultima perioadă. Astfel, ruptura s-a produs în această vară. Nu se ştie nimic concret dacă Halep a fost cea care a renunţat la Pavel, sau acesta din urmă a fost cel care a decis că are o nouă provocare în carieră.

Reacţie dură după despărţirea dintre Simona Halep şi Andrei Pavel
Simona Halep nu are de ce să regrete schimbările din staff. A arătat excelent în SUA

Cert este că Andrei Pavel a devenit antrenor principal al lui Marius Copil, în vreme ce situaţia legată de întreruperea colaborării cu Simona Halep rămâne incertă. Nu s-au făcut declaraţii oficiale de către niciuna dintre cele două părţi. Rămâne de văzut dacă Darren Cahill va putea fi la toate turneele importante din acest final de an, şi nu numai. Simona Halep, care s-a retras de la New Heaven, din cauza unei accidentări la tendonul achilian, va încerca să îşi adjudece la New York cel de-al doilea titlu de Grand Slam al carierei. Bookmakerii, însă, nu cred în Simona şi o plasează abia ca favorită trei la câştigarea titlului la Flushing Meadows. Serena Williams şi Angelique Kerber sunt primele două favorite conform caselor de pariuri.