Fotbal international

Real Madrid a schimbat strategia. Pe cine vor madrilenii să pună antrenor

07.06.2018 | 10:31
Real Madrid a schimbat strategia Pe cine vor madrilenii sa puna antrenor

Real Madrid întâmpină dificultăți în găsirea unui tehnician care să îi ia locul lui Zinedine Zidane. Varianta Pochettino a picat, cu Allegri negociază greu, nici Conte nu e ușor de adus pe Bernabeu și nici Klopp nu pare dispus să o lase pe Liverpool și să plece în Spania. În aceste condiții, spaniolii vor să instaleze un antrenor cu profil asemănător lui Zidane.

Madrilenii se gândesc să pună un antrenor care să fi jucat la Real, să aibă viziune asupra jocului, experiență, o imagine impecabilă și să poată face față marilor provocări de pe Santiago Bernabeu. Au fost aduse în discuție numele a doi foști jucători care au trecut pe la echipă în aceeași perioadă, 1994 – 1996, când ambii se îndreptau spre finalul carierei: Michel și Michael Laudrup. Michel ar avea avantajul că a ajuns la Real Madrid în 1976, când avea doar 13 ani, iar în timp a devenit legendă.

De cealaltă parte, Laudrup are o eleganță care și-a lăsat amprenta la Madrid chiar dacă el s-a îndepărtat de club în timp. În același grup de foști jucători care revin în atenția clubului din capitala Spaniei intră și Clarence Seedorf, care a stat deja pe banca unui gigant al fotbalului precum AC Milan. Alt nume vehiculat este Hierro, care a păstrat tot timpul legătura cu clubul.

Real Madrid încă nu și-a găsit antrenor

Joachim Low este primul antrenor care a refuzat-o pe Real Madrid după plecarea lui Zinedine Zidane. Nici Massimiliano Allegri nu este interesat să vină pe Bernabeu, iar Mauricio Pochettino a semnat recent un nou contract cu Tottenham pe o perioadă de 5 ani. Fanii au însă altă preferință. Potrivit unui sondaj, aceștia îl vor pe Jurgen Klopp, însă este greu de crezut că neamțul va renunța la Liverpool după un sezon în care a dus echipa până în finala Champions League.