Fotbal international

Real Madrid şi-a făcut echipă de fotbal feminin! Au fost făcute deja primele transferuri

02.07.2020 | 16:40
Real Madrid sia facut echipa de fotbal feminin Au fost facute deja primele transferuri
ADVERTISEMENT

Real Madrid, club ce nu a investit până acum în fotbalul feminin, a preluat echipa CD Tacón din prima divizie feminină spaniolă. Acest acord a fost făcut în toamna anului trecut și a intrat în vigoare pe 1 iulie, potrivit presei din Spania.

Clubul le-a transferat pe internaționalele suedeze Sofia Jakobsson și Kosovare Asllani, jucătoare nominalizate în 2019 la Blaonul de Aur. De asemenea, formația și-a mutat antrenamentele și partidele de ”acasă” la Valdebebas, baza de pregătire a lui Real Madrid.

ADVERTISEMENT

”Este un moment important: cel mai mare club din lume investește în fotbalul feminin. Este un mesaj transmis și altor echipe , sper ca tot mi multe să se implice în această zonă.

Real Madrid visează la câştigarea Ligii Campionilor la fotbal feminin

Îmi doresc ca investiția să fie una pe termen lung, este cunoscut faptul că nu poți avea performanță peste noapte”, a spus Ada Hegerberg, prima câștigătoare a balonului de Aur în fotbalul feminin, potrivit AFP.

ADVERTISEMENT

”A venit momentul să construim o echipă de care toată lumea va fi mândră”, a declarat Florentino Perez, președintele lui Real Madrid. În viitoarele sezoane, echipa feminină trebuie să obțină performanțe similare în Spania și în Europa cu cea a băieților.

Liga Campionilor la fotbal feminin nu a fost cucerită de nicio echipă din Spania, până acum. Barcelona a ajuns până în finală în 2019. Competiția care a debutat în 2001-2002 a fost câștigată de cele mai multe ori de către franțuzoaicele de la Olympique Lyon (6), iar pe locul doi se află Frankfurt, cu patru trofee.

ADVERTISEMENT

La masculin, Real Madrid a reușit să câștige Liga Campionilor de 13 ori și este echipa care deține cele mai multe trofee. Totodată, madrilenii au 33 de titluri în Spania.

Echipele din Liga 1 vor avea formații de fotbal feminin

Potrivit FRF toate echipele din primul eșalon vor trebui să aibă o echipă de fotbal feminin la categoria de vârstă U15 începând cu sezonul 2020-2021 dacă vor să ia licența pentru prima ligă.

ADVERTISEMENT

Formațiile nu sunt obligate să facă o echipă de la zero și pot semna un protocol de colaborare cu cluburi de fotbal feminin deja existente.

ADVERTISEMENT