News

Recalcularea pensiilor este aproape finalizată. Șeful Casei de Pensii îi anunță pe oameni că ”nu vor exista întârzieri”

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, îi asigură pe toți seniorii României că pensiile sunt ca și recalculate în proporție de 90%.
01.05.2024 | 22:44
Recalcularea pensiilor este aproape finalizata Seful Casei de Pensii ii anunta pe oameni ca nu vor exista intarzieri
Recalcularea pensiilor este aproape finalizată. Șeful Casei de Pensii îi anunță pe oameni că ”nu vor exista întârzieri”. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Astfel, oamenii pot să se aștepte de la 1 septembrie să își primească banii integral, cu măririle de rigoare. Până acum, dintr-un total de 1,4 milioane de dosare, 99,9% au fost deja evaluate. Au mai rămas 150.000 de dosare pentru a fi finalizate în curând, astfel că de la 1 septembrie începe livrarea pensiilor mărite, în marea lor majoritate.

Șeful Casei de Pensii îi anunță pe oameni că ”nu vor exista întârzieri” la pensiile mărite

”Noi deja avem procesul de evaluare finalizat 99,9 la sută. 150 de mii de dosare mai avem din 1,4 milioane. Procesul de evaluare se va finaliza. Colegii fac softul, emitem taloanele. Avem un calendar foarte clar.

ADVERTISEMENT

Nu avem întârzieri. De la 1 septembrie vor primi pensiile calculate”, a declarat Daniel Baciu la Realitatea PLUS. Între timp, premierul Marcel Ciolacu a dat asigurări că nu vor fi probleme cu plata noilor pensii mărite, cu toate că au existat zvonuri că statul român ar avea mari emoții începând cu luna septembrie, din cauza lipsei de fonduri.

Astfel, oamenii își vor primi pensiile mărite de la 1 septembrie, fără nicio zi întârziere. ”Așa cum am zis, pensiile vor fi achitate înainte de Paște. Îi asigur pe români că vom rămâne la fel de hotărâți și cu privire la plata pensiilor recalculate din luna septembrie.

ADVERTISEMENT

Datele din primul trimestru arată foarte clar, avem o majorare a încasărilor din contribuții sociale cu peste 22%, acesta fiind efectul creșterii numărului locurilor de muncă și a salariilor.

Vom asigura plata integrală a pensiilor recalculate, banii sunt deja în buget pentru întreg capitolului de pensii”, a declarat Marcel Ciolacu. În urmă cu trei zile, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale transmitea printr-un comunicat de presă că ministrul Simona Bucura-Oprescu s-a întâlnit cu pensionarii din Sibiu cărora le-a exprimat care este procedura de recalculare a pensiilor.

ADVERTISEMENT

Ministrul Simona Bucura-Oprescu le-a explicat pensionarilor în ce va consta recalcularea pensiilor

Totodată, Ministrul a răspuns întrebărilor adresate de bătrâni și a explicat care sunt modificările din noua lege privind sistemul public de pensii. Astfel au fost parcurse subiecte grele precum principiile de echitate, contributivitate și stabilitate care au stat la baza noii legi, precum și faptul că majorarea anuală a pensiei este garantată prin lege, conform oficialilor ministerului.

La fel de important, ministrul muncii le-a atras atenția pensionarilor că nu mai e necesar să se deplaseze fizic la serviciile de arhivare sau la casele de pensii pentru a-și depune noi documente, dacă acestea sunt obținute după anul 2001. ”Această lege a fost gândită pentru a corecta inechitățile care există în prezent.

ADVERTISEMENT

În primul rând garantăm prin lege că 1 ianuarie este data la care, an de an, se majorează pensiile. Nu vor mai fi pensii diferite în funcție de legile care au existat de-a lungul timpului. Regula de bază a pensiilor este că pentru muncă și contribuții egale pensiile vor fi egale”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după...
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după destrămarea căsniciei: Sper ca Maria să mă ierte!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o...
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o CONCUBINĂ și un COPIL
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat. Starea lui e una gravă
Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat. Starea lui e una gravă
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de...
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de 1400 de lei, pe cardul de energie. Când intră în posesia banilor