Fotbal intern

Refuzat de Universitatea Craiova, a ajuns căpitan la FC U! Fratele său, junior al echipei lui Mihai Rotaru. Exclusiv

07.05.2021 | 12:25
Refuzat de Universitatea Craiova a ajuns capitan la FC U Fratele sau junior al echipei lui Mihai Rotaru Exclusiv
Exclusiv. Refuzat de Universitatea Craiova, a ajuns căpitan la FC U! Fratele său a jucat la juniorii lui Mihai Rotaru
ADVERTISEMENT

Dragoș Albu, căpitanul formației FC U Craiova, a fost aproape să semneze cu Universitatea Craiova, însă a ajuns să evolueze pentru rivala locală și chiar să fie unul dintre liderii din teren. FANATIK a luat legătura cu omul care l-a propus pe Albu la clubul lui Mihai Rotaru. 

Ba mai mult, ca povestea să fie completă, fratele său, Cătălin Andrei Albu, a fost junior la Universitatea Craiova. Cei doi au ajuns la trupa patronată de Adrian Mititelu, fiind luați din mâinile Viitorului.

ADVERTISEMENT

Cu Dragoș Albu în teren, FC U Craiova 1948 este cu un pas în Liga 1 și aproape să se dueleze cu rivalii de la Universitatea.

Dragoș Albu a fost refuzat de Universitatea Craiova, dar a ajuns căpitan la FC U: „A mai fost propus la alte patru cluburi importante din țara noastră”

În vârstă de 20 de ani, Dragoș Albu este unul dintre cei mai importanți jucători ai formației FC U Craiova, echipă care se pregătește de Liga 1. Totuși, nu multă lume știe că Albu ar fi putut ajunge în curtea Universității Craiova, rivala locală a echipei patronate de Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

Conform surselor FANATIK, Albu nu a fost dorit de patronul Mihai Rotaru, fiind la mijloc și o anumită sumă de bani pe care Rotaru ar fi trebuit să o plătească lui FC Utrecht, acolo unde evolua mijlocașul. Deși și-ar fi dorit să joace la Craiova din Liga 1, mutarea a picat. FANATIK a luat legătura cu Silviu Bogdan, omul care l-a propus pe Dragoș Albu la Universitatea Craiova, iar acesta a confirmat faptul că jucătorul ar fi fost aproape să semneze cu echipa de prima ligă.

„Da, l-am propus prima dată la Universitatea Craiova, dar nu a fost singura echipă la care ar fi putut să ajungă. După Craiova, Albu a mai fost propus și la alte patru cluburi importante din campionatul României. Dragoș este un băiat talentat, un jucător foarte bun. A fost și căpitan la juniorii echipei naționale. 

ADVERTISEMENT

Eu am fost să-l văd și în Olanda, atunci când evolua pentru FC Utrecht. E un băiat de caracter și cred că va ajunge unul dintre fotbaliștii buni ai României. A plecat devreme de acasă, el este din Oprișor, iar acest gen de copii ajung mari. E bine că Dragoș a ajuns în Oltenia,” a declarat Silviu Bogdan în exclusivitate pentru FANATIK.

Chiar dacă a vrut să joace pentru Craiova din Liga 1, Dragoș Albu spune că formația din Liga 2 este „echipa adevărată”: „Noi suntem Universitatea Craiova”

Născut în Oltenia, Dragoș Albu a fost prin curtea Clubului Sportiv Școlar Craiova și în cea a Școlii de Fotbal „Gică Popescu”. A fost remarcat și a ajuns în Olanda, la FC Utrecht, dar și-a dorit să revină în țară, iar una dintre priorități a fost să revină la Craiova și chiar la Universitatea din prima ligă, chiar în vara anului 2020, atunci când a semnat cu FC U.

ADVERTISEMENT

Pe fir au intrat și oficialii de la Viitorul Constanța, însă viața l-a dus pe Albu la FC U Craiova și chiar a ajuns căpitan, purtând tricoul cu numărul opt. Partea interesantă vine atunci când ne referim la declarațiile lui Dragoș Albu. Acesta a insistat de multe ori că echipa la care evoluează este cea care a făcut istorie pentru România: „Suntem Universitatea Craiova, avem spirit. Suntem o echipă unită și vom lupta împreună până la sfârșitul campionatului. Vreau să terminăm pe primul loc, indiferent de consecințe.

Toți sunt împotriva noastră și noi le-am dovedit tuturor că suntem adevărata Universitatea Craiova, avem spirit de muncă,” a spus Albu după victoria cu Rapid, 1-0, de pe „Ion Oblemenco”. Declarațiile sunt îndreptate și către clubul patronat de Mihai Rotaru, acolo unde Albu nu a apucat să joace.

Totuși, în 2019, declarațiile sale aveau o altă conotație: „Ca orice oltean mi-aș dori ca juveții să câștige titlul, ar fi fantastic. Suporterii sunt minunați, merită o echipă pe măsură. Eu zic că 2019 poate fi anul leului din Bănie,” spunea Dragoș Albu pentru gsp.ro în urmă cu doi ani.

Poză fantastică descoperită de FANATIK. Dragoș Albu, eșarfă cu CS Universitatea la meciul cu FC U din 2013. Fratele său, Andrei Cătălin, a semnat și el cu FC U, dar a fost junior al clubului lui Mihai Rotaru.

Dragoș nu este unicul fotbalist din familia Albu. Fratele său, Cătălin Andrei, își moștenește fratele și evoluează tot mijlocaș. De asemenea, acesta a semnat cu FC U în vara anului 2020, fiind „sustras” din curtea Academiei lui Gheorghe Hagi. Tatăl a vrut ca cei doi să joace pentru Craiova din Liga 2.

Dacă Dragoș Albu nu a apucat să evolueze sub culorile clubului lui Mihai Rotaru, fratele său a făcut-o. Acesta a fost junior al Universității Craiova, drept dovadă fiind videoclipul prezentat mai jos.

FANATIK a dat și peste o fotografie memorabilă! În 2013, CS Universitatea Craiova și FC U Craiova s-au întâlnit pe stadionul „Ion Oblemenco”, iar tatăl fraților Dragoș și Andrei, Cătălin Albu a publicat pe pagina sa de socializare o poză în care Dragoș, căpitanul lui FC U, apare lângă Ilie Balaci. Fotografia a fost făcută la tribuna I a fostei arene, iar Dragoș are pe umeri o eșarfă cu „Renaștem împreună,” slogan folosit de Clubul Sportiv Universitatea Craiova. Pe eșarfă se mai evidențiază și sigla pe care clubul lui Mihai Rotaru a folosit-o până când a trecut la cea cu „leul” istoric.

Ilie Balaci și Dragoș Albu
Dragoș Albu, având eșarfa cu Universitatea Craiova, și marele Ilie Balaci sursă foto: Facebook Catalin Albu
  • 250.000 de euro este cota de piață a lui Dragoș Albu
  • 20 de ani are mijlocașul de la FC U Craiova
  • 3 goluri și 3 pase decisive în 25 de meciuri a strâns Albu în acest sezon

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC Botoșani : 2,25 este cota pentru „ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele! 

ADVERTISEMENT