Fotbal international

Refuzat în România, acceptat la Real Madrid. Povestea fabuloasă a unui puști român

25.07.2018 | 15:08
Refuzat în România, Giacomo a fost acceptat de Real Madrid

Refuzat în România, acceptat la Real Madrid! Este povestea fabuloasă a lui Giacomo, un puști român de doar 11 ani. Juniorul lui ASU Poli a dat probe sub supravegherea lui Real Madrid și a fost chemat pentru o a doua rundă de teste de către deținătoarea Champions League.

Giacomo Ambrosio s-a născut în Italia, însă familia lui s-a întors în România după puțin timp. La vârsta de 8 ani a fost dus de tatăl său la juniorii de la ACS Poli Timișoara, dar nu i-a impresionat pe oficialii clubului și nu a fost păstrat în lotul de juniori. L-a observat însă antrenorul Cristian Galan, care pregătea grupa 2006-2007 la ASU Poli. Puștiul lovește mingea cu ambele picioare și poate juca atât extremă pe partea dreaptă și stângă, cât și vârf de atac.

Părinții s-au gândit să îl ducă pe micuț și la marile cluburi din străinătate pentru a vedea de ce nu are succes în România. În 2016, a fost testat de Genoa, dar și de cluburi din Germania, precum Hoffenheim și Nurnberg și a intrat în atenția lui Bayern Munchen. În luna aprilie a acestui an, Giacomo a dat probe la Real Madrid, unde a făcut impresie bună. Puștiul de numai 11 ani mers la  probe și la Camp Real Madrid, în Genova, Italia. Băiatul talentat a fost supravegheat de oficialii Sampdoriei, ai celor de la Genova și ai lui Real Madrid. A stat cu cei mai buni tineri fotbaliști în baza de pregătire timp de 5 zile, între 16 și 20 iulie. Cei de la Sampdoria au decis că Giacomo Ambrosio Paul merită să vină la încă o serie de probe în luna august.

Refuzat în România, Giacomo a fost acceptat de Real Madrid

Tatăl tânărului jucător susține că puștiul a fost refuzat în România în repetate rânduri, dar cu toate acestea atrage atenția cluburilor din străinătate. Tatăl spune că antrenorii de juniori din România preferă să păstreze în lot, spre exemplu, copii ai căror părinți dau cei 2% din impozit către clubul de fotbal, sau care oferă alte favoruri pentru a fi siguri că micuții beneficiază de o șansă. În aceste condiții, selecția la nivelul juniorilor nu se face, se pare, doar după criteriul valorii. Toate aceste dedesubturi l-au făcut până și pe tânărul Giacomo să ia distanță față de fotbalul din România. Idolul său este Cristiano Ronaldo, iar clubul preferat – Real Madrid. Totuși, odată cu plecarea starului portughez la Juventus, Giacomo ar fi tentat de o aventură în Italia. Iar ofertă are, de la Sampdoria.

Giacomo își dorește să joace pentru naționala Italiei

De altfel, băiatul a fost întrebat de jurnaliștii italieni pentru ce țară și-ar dori să joace, iar puștiul, care va avea posibilitatea să joace pentru Italia când va crește mare, nu a stat pe gânduri, alegând țara care este pregătită să îi acorde o șansă când România îi întoarce spatele.

“Eu le-am spus celor de la Sampdoria că nu îl pot lăsa singur la academia lor dacă îl vor dori, dar sunt dispus să merg cu el oriunde va fi acceptat. El visează fotbalul, își dorește să joace, iar cei care au venit după el să îl vadă cum joacă au fost uimiți. În luna august vom merge din nou să negociem cu Sampdoria”, a declarat tatăl lui Giacomo pentru FANATIK.RO.