News

Restricțiile Covid-19 din Marea Britanie ar putea să rămână în vigoare până când toți adulții vor fi vaccinați

12.02.2021 | 12:46
Restrictiile Covid19 din Marea Britanie ar putea sa ramana in vigoare pana cand toti adultii vor fi vaccinati
ADVERTISEMENT

În Marea Britanie, restricțiile impuse de pandemia Covid-19 ar putea să rămână în vigoare până când toți adulții vor fi vaccinați împotriva virusului. În plus, unele măsuri ar putea să nu fie relaxate nici după imunizarea populației.

Regatul Unit a vaccinat până vineri mai mult de 13,5 milioane de persoane din cele peste 68 de milioane de cetățeni. În plus, au fost introduse controale la frontiere, pentru a evita intrarea în țară a noilor tulpini ale virusului.

ADVERTISEMENT

Răspândirea accelerată a noilor variante ale virusului a impus luarea unor măsuri drastice în Marea Britanie. Țara este printre cele mai afectate din lume, cu aproape patru milioane de cazuri și peste 115.000 e decese provocate de SARS – CoV -2.

Restricțiile Covid-19 din Marea Britanie ar putea să rămână în vigoare până când toți adulții vor fi vaccinați

Veștile mai puțin îmbucurătoare au fost date de directorul Public Health England: „cred că vom avea anumite măsuri în vigoare până când toată populaţia va fi vaccinată, cel puţin toată populaţia adultă.”

ADVERTISEMENT

„Dar, chiar şi atunci, cred că va trebui să cunoaştem mai multe lucruri despre transmiterea virusului înainte de a putea să relaxăm toate restricţiile şi să ne întoarcem la viaţa de dinainte de pandemie”, a adăugat Susan Hopkins, potrivit Reuters.

Marea Britanie a intrat în carantină generală la puține zile de la debutul lui 2021, pentru a limita răspândirea noii tulpini, considerată cu până la 70% mai contagioasă. Premierul Boris Johnson a precizat că lockdown-ul ar dura până la jumătatea acestei luni.

ADVERTISEMENT

Între timp, guvernanții din Regatul Unit au transmis informații contradictorii cu privire la relaxarea restricțiilor. Acest lucru a atras critici grave ale membrilor Partidului Conservator, cel din care face parte și prim-ministrul.

Boris Johnson a explicat că măsurile restrictive nu for fi menținute mai mult decât este necesar: „nu vom menține restricțiile nici măcar cu o zi mai mult decât este necesar, dar trebuie să recunoaștem că relaxarea nu se produce prea curând.”

ADVERTISEMENT

El a mai precizat că primul semn spre relaxare o să fie deschiderea instituțiilor de învățământ, dar acest lucru nu este programat prea curând: „sperăm că va fi sigur să începem redeschiderea școlilor de luni, 8 martie. Totul depinde de presiunea asupra serviciilor de sănătate”.

ADVERTISEMENT