Life

Rețetă mici de casă. Trucul secret al bucătarilor. Cum să prepari cea mai gustoasă pastă

19.07.2020 | 14:13
Reteta mici de casa Trucul secret al bucatarilor Cum sa prepari cea mai gustoasa pasta
Rețetă mici de casă. Trucul secret al bucătarilor. Cum să prepari cea mai gustoasă pastă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Mititeii sunt unul dintre preparatele apreciate de români, fiind savurați la diferite târguri sau la un grătar încins la pădure alături de prieteni. Foarte multă lume cumpără micii deja făcuți pentru că nu știu cum să-i prepare sau din lipsă de timp.

Astăzi venim în ajutorul vostru cu cea mai gustoasă rețetă de mici de casă. Trucul secret pe care-l folosesc bucătarii când vine vorba de acest preparat ține de condimente, dar mai ales de combinația de carne.

ADVERTISEMENT

Așadar, citește în rândurile de mai jos cum să faci cei mai buni mici de casă. Ingredientele și modul de preparare simplu și ușor te vor face să nu mai mergi niciodată la supermarket.

Cea mai simplă rețetă de mici de casă. Care este trucul bucătarilor

Ingrediente necesare pentru micii de casă: 

  • 500 g carne de porc sau oaie tocată, în funcție de preferințe
  • 1 kg carne de vită tocată
  • o jumătate de lingură bicarbonat de sodiu
  • o jumătate de linguriță pudră de usturoi
  • boia de ardei dulce
  • 2-3 căței de usturoi care se vor pasa
  • 300 ml apă+un cub concentrat supă de vită/supă concentrată de vită
  • 2 lingurițe sare
  • piper și cimbru, după gust.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare mici de casă, exact ca-n celebrele bucătării

  1. Carnea se spală, se curăță și se lasă la scurs. Ulterior, se va da prin mașina de tocat
  2. Cățeii de usturoi se pot pasa sau se pot da la rândul lor prin mașină, la fel ca și carnea
  3. Se adaugă și restul ingredientelor: bicarbonat de sodiu, boia, pudră de usturoi, sare, piper și cimbru
  4. Toate aceste ingrediente se frământă circa 40-45 de minute sau până când carnea devine o pastă omogenă
  5. Mare atenție, pe măsură ce carnea se frământă trebuie adăugată apa în care a fost dizolvat un cub de concentrat de vită sau supă concentrată făcută în casă
  6. Pasta omogenă care s-a obținut se pune într-un bol care se acoperă cu capac sau cu folie
  7. Pasta pentru mici trebuie să stea la rece, la frigider, circa 4 ore
  8. După ce au stat la rece minim 4 ore se pot forma micii, înmuind mâinile în apă periodic
  9. Micii de casă se prăjesc pe grătar, în aproximativ 5-6 minute fiind gata
  10. Aceștia se întorc pe toate părțile pentru a se rumeni bine
  11. Se servesc cu muștar. Poftă bună!