News

Retrageri importante din competiția internă în PSD! Cum a pierdut Viorica Dăncilă un om de bază

28.06.2019 | 16:13
Retrageri importante din competitia interna in PSD Cum a pierdut Viorica Dancila un om de baza

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD a semănat mai degrabă cu o furtună. Astfel, au fost anunțate două retrageri importante din competiția internă a social democraților! Surprizele s-au ținut lanț înaintea Congresului de sâmbătă. Contrar zvonurilor, până la urmă la congres se vor organiza și alegeri pentru funcţiile de preşedinte executiv şi secretar general. Din cursă nu vor mai face parte doi grei.

Retrageri importante din competiția internă în PSD!

Ministrul Eugen Teodorovici s-a retras din lupta pentru funcţia de preşedinte executiv. Acesta a anunţat chiar în timpul ședinței că renunţă la propria candidatură. Un anunţ similar a fost făcut şi de fostul ministru Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov. Nici el nu mai candidează pentru funcţia de secretar general. Cei doi erau considerați oameni apropiați de premierul Viorica Dăncilă, marea favorită pentru funcția de președinte al partidului.

Având în vedere şi cele două persoane excluse din cursa pentru funcţia de preşedinte, în luptă au mai rămas în acst moment Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae, Ecaterina Andronescu și Liviu Pleșoianu. Pentru funcția de președinte executiv se vor lupta Daniel Suciu, Daniel Florea și Sorin Bota, în timp ce secretar general al PSD-ului își doresc să ajungă Gabriel Petrea, Felix Stroe, Codrin Ștefănescu, Mihai Fifor și Rodica Nassar.

Retrageri importante din competiția internă în PSD! Dăncilă și Teodorovici
Viorica Dăncilă vrea să devină președintele PSD. Sursa foto – facebook

Cum a pierdut Viorica Dăncilă un om de bază

Trebuie specificat că Mihai Fifor și-a depus candidatura pe ultima sută de metri pentru funcția de secretar general și a devenit favoritul lui Dăncilă. Inițial premierul a anunțat că-l susține pe Marius Dunca dar, în urma protestelor venite din partea liderilor din teritoriu, președintele PSD a renunțat. Niculae Bădălău, dar și alți lideri locali importanți i-au transmis lui Dăncilă că Dunca nu este potrivit pentru această funcţie pentru că nu are experiență.

Înaintea ședinței, Viorica Dăncilă a ţinut să precizeze că nu şi-a ameninţat colegii că îşi va da demisia din fruntea Guvernului dacă nu va fi aleasă președinte al partidului, așa cum au relatat jurnaliștii despre Congresul PSD.