News

Revolut te întreabă dacă ești pesedist, dacă ai lucrat la Primărie sau ești consilier local în Teleorman! „Este o simplă măsură anticorupție și antifraudă”

01.10.2019 | 15:56
Revolut te intreaba daca esti pesedist daca ai lucrat la Primarie sau esti consilier local in Teleorman Este o simpla masura anticoruptie si antifrauda
ADVERTISEMENT

Aplicația financiară Revolut te întreabă dacă ești pesedist, dacă ai lucrat la Primărie sau dacă ești cumva consilier local în Teleorman! Face lucrul acesta cu toate persoanele care doresc să-și activeze un cont. Compania nu a ezitat și mers pe ideea că este o măsură anticorupție și antifraudă, cerută de o reglementare bancară. FANATIK îți prezintă și întrebările la care trebuie să răspunzi dacă vrei să intri în sistem.

Revolut te întreabă dacă ești pesedist, dacă ai lucrat la Primărie sau ești consilier local în Teleorman!

”Ați deținut vreodată oricare dintre următoarele poziții? Membru – al unei comisii specializate din cadrul Guvernului Local, Justiție, Apărare, Ordine Publică, Drepturi și Libertăți Cetățenești” Consilier – în județul Teleorman (din iulie 2012) Membru – Partidul Social Democrat”. Informația care a apărut inițial pe un blog a fost confirmată și de Libertatea care a luat legătura cu reprezentanții Revolut.

ADVERTISEMENT

Aceștia spun că este o măsură luată în baza reglementărilor bancare. „Utilizatorii trebuie să își dovedească și să își verifice identitatea pentru a putea utiliza un cont Revolut. Această politică este în concordanță cu o reglementare bancară cunoscută drept “Know Your Customer” (KYC – “cunoașterea clientelei”) și face parte din procesul prin care o companie verifică identitatea clienților săi. Este o simplă măsură anti-corupție și anti-fraudă”, arată reprezentanții companiei.

Revolut te întreabă dacă ești pesedist, dacă ai lucrat la Primărie sau ești consilier local în Teleorman! Revolut
Revolut își chestionează clienții asupra legăturilor politice. Sursa foto – facebook

Cum se apără reprezentanții Revolut

După ce trec de toate aceste întrebări, utilizatorii au acces la serviciu. ”Indiferent de afilierea politică, persoanele expuse politic trebuie să treacă prin verificări suplimentare, atât în cadrul Revolut, cât și în cazul în care au conturi la bănci tradiționale. Întrebările adresate sunt pentru a confirma afilierea politică identificată automat în procesul de cunoaștere a clienților”, se mai arată în răspuns.

ADVERTISEMENT

Chestionați despre motivul pentru care aplicația întreabă special despre PSD, reprezentanții Revolut au transmis: ”Verificarile suplimentare pentru persoanele expuse politic se aplică indiferent de partid, Revolut nu consideră sub nici o formă faptul că afilierea la un anumit partid politic înseamnă o probabilitate mai mare de implicare în activități ilegale. Reglementările împotriva spălării banilor sunt mult mai severe pentru persoanele expuse politic pentru că riscul de spălare de bani este crescut, conform reglementărilor internaționale. Revolut nu discriminează în funcție de afilierea politică, iar persoanele expuse politic pot folosi Revolut atât timp cât sursa fondurilor este legitimă, iar banii sunt cheltuiți în mod legitim”, spun reprezentanții Revolut.