News

Rezultate Bacalaureat 2021 toamnă. Edu.ro a publicat notele. Verifică aici! Update

Rezultate Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, publicate pe site-ul oficial al Ministerului Educației și de Fanatik
31.08.2021 | 12:01
Rezultate Bacalaureat 2021 toamna Eduro a publicat notele Verifica aici Update
Rezultate Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă îți sunt prezentate de Fanatik. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
31-08-2021
09:09

Au fost publicate rezultatele la Bacalaureat

Rezultatele la Bacalaureat, sesiunea de toamnă, au fost publicate pe edu.ro.

VEZI AICI CE NOTĂ AI LUAT LA BACALAUREAT

31-08-2021
08:23

Notele urmează să fie publicate până în ora 12.00

Notele la Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, urmează să fie publicate din moment în moment pe site-ul edu.ro.

Imediat ce vor fi făcute publice, acestea vor apărea si pe FANATIK. Verifică AICI ce notă ai luat!

Clipa cea mare pentru toți cei care au participat la examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă a anului 2021 a sosit. Astfel, elevii află dacă au reușit să treacă de examenul de maturitate și se pot orienta mai departe către facultate. Pentru a face lucrul acesta este imperios necesar să obțină o medie de cel puțin 6 per total la Bacalaureat, o medie care înseamnă admis.

Trebuie să știți că primele rezultate sunt afişate marţi, 31 august, până în ora 12.00. Așa cum s-a făcut la ultimele testări naționale, rezultatele elevilor au fost publicate cu anonimizarea numelui, dar şi a prenumelui. Pentru a vedea rezultatul trebuie să dai click AICI.

ADVERTISEMENT

Rezultate Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă

Un alt detaliu important ține de contestaţii. Acestea pot fi depuse tot în ziua de 31 august 2021, dar în intervalul orar 12:00 – 18:00. Aşadar, cei care se simt nedreptăţiţi au la dispoziţie strict şase ore pentru a solicita o nouă opinie asupra lucrării.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

ADVERTISEMENT

După ce se încheie şi această etapă a Bacalaureatului, rezultatele finale vor fi anunţate vineri, 3 septembrie 2021. Vă readucem aminte că nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, dar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6.

Conform datelor oficiale, aproape 39.000 de candidaţi s-au înscris la a doua sesiune, una care a început în luna august şi care s-a întins până în septembrie a examenului național de bacalaureat 2021. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 24.988 de candidați provin din promoţia 2020 – 2021, iar 13.958 de candidați din promoţiile anterioare, anunță Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

Ce a spus ministrul Educației despre fraudele din timpul Bacalaureatului, sesiunea de toamnă

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că a existat o tentativă de fraudare la examenul de Bacalaureat, unde în cinci şcoli din cinci judeţe elevii au încercat să trişeze la proba de profil. El a adăugat că aceşti candidaţi au fost identificaţi şi vor fi eliminaţi din examen.

„Este vorba de o fraudă care o să fie sancţionată la cel mai aspru nivel. Cu siguranţă elevii care nu au înţeles că nu au acces la mijloacele de comunicare în sala de examen o să fie eliminaţi din examen. Sigur că două sesiuni nu o să mai aibă dreptul să participe la acest examen.

ADVERTISEMENT

Se fac verificări atât cât se pot face într-o şcoală. Profesorii au limitări în a face aceste verificări, în contextul în care tehnologia a evoluat, iar dispozitivele sunt foarte mici. Luăm în calcul şi să fie o înţelegere cu supraveghetorii”, a afirmat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

De asemenea, ministrul Educaţiei a mai spus că subiectele au apărut pe internet, fiind pozate de elevii din sala de clasă, iar aceşti candidaţi nu vor mai avea dreptul să participe la examenul respectiv. El a precizat că este vorba de cinci săli de curs din cinci licee din mai multe judeţe, Brăila, Braşov, Gorj şi Dolj.

„Nu vor mai avea dreptul să participe la acest examen. Noi am popularizat cât am putut de mult importanţa respectării regulilor de etică pentru a asigura relevanţa examenului de Bacalaureat. Cei care nu au înţeles, vor plăti. Candidaţii vor fi eliminaţi cu siguranţă. Ei sunt deja identificaţi şi vor fi eliminaţi din examen”, a adăugat Cîmpeanu. Peste 4.700 de candidaţi înscrişi la proba obligatorie a profilului de la cea de-a doua sesiuni a Bacalaureatului au absentat, marţi, iar alţi 29 au fost eliminaţi pentru fraudă.

Câți candidați au abandonat în sesiunea de toamnă

De remarcat că aproape 4.600 de candidaţi nu s-au prezentat la proba scrisă la alegere a profilului şi specializării din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat. Alţi 13 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă. Numărul total al celor care nu au mai venit la examen a sărit de 10 mii. Aceștia se vor putea prezenta la examenul din vara viitoare.

ADVERTISEMENT