News

Rezultate parţiale alegeri europarlamentare, ora 13.00. Omul care are rezultatele finale

27.05.2019 | 13:19
Rezultate partiale alegeri europarlamentare ora 1300 Omul care are rezultatele finale

Rezultate parţiale alegeri europarlamentare, ora 13.00. De la oră la oră ne apropiem de clipa adevărului în privința reprezentanților pe care îi vom trimite la Bruxelles. PNL a devenit marele câștigător încă de aseară. Și rezultatele parțiale de la ora 13.00 îi indică pe liberali pe primul loc și fără absolut nicio emoție. Gruparea lui Ludovic Orban își consolidează poziția și pare că își mărește ecartul față de următoarele două clasate.

Rezultate parţiale alegeri europarlamentare, ora 13.00

Pe locul 2 a rămas partidul aflat la guvernare. PSD-ul s-a prăbușit de la un 45 la sută zdrobitor, scor înregsitrat în decembrie 2016, și nu a făcut acum nici măcar pragul de 30 la sută. Picajul continuă de la oră la oră, mai ales că acum se numără voturile celor din diasporă, acolo unde social democrații s-au făcut de râs. Alianța USR/Plus se apropie de PSD și conform omului care spune că deține rezultatele finale, le suflă în ceafă bine de tot oamenilor lui Dragnea.

Sociologul Mircea Kivu este primul care a publicat pe o rețea de socializare rezultatele finale, aici fiind incluse și cele din diasporă. Astfel, confom acestuia, pe primul loc se află PNL cu 27 la sută din totalul voturilor exprimate. Pe treapta a doua este PSD-ul, dar numai cu 22,7 la sută, ceea ce i-a făcut să tremure serios. Mai ales că alianța partidelor conduse de Dan Barna și Dacian Cioloș a terminat cu 22,1 la sută.

Rezultate parţiale alegeri europarlamentare, ora 13.00. Kivu
Mircea Kivu a anunțat rezultatele finale ale alegerilor. Sursă foto – facebook

El este omul care are rezultatele finale

Pro România a ajuns la 6,5 la sută în rezultatele finale indicate de Mircea Kivu, în timp ce partidul lui Traian Băsescu, PMP a terminat cu 5,8 la sută. UDMR-ul are 5,3 la sută, după care urmează surpriza negativă. Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a căzut sub 5 la sută și a terminat cu un eșec usturător. Doar 4,1 la sută au obținut oamenii conduși de președintele Senatului. Urmează cei 3 independenți.

Peter Costea 1.4%, George Simion 1.3% și Gregoriana Tudoran 1.1% nu au avut șanse prea mari pentru a putea emite pretenții la un loc în Parlamentul European. De remarcat că Mircea Kivu este de meserie sociolog și a recunoscut la 27 de ani de la Revoluție că a semnat un angajament de colaborare cu Securitatea.