Sporturi

Robert Cristea, boxerul care antrenează “gulerele albe”

La 34 de ani, Robert Cristea este un veteran al boxului românesc. Boxează de la 13 ani, de cînd a văzut primul film Rocky. “Pe mine Rocky m-a băgat în sala de box. Nu sunt nici primul, nici...
16.11.2016 | 14:31
Robert Cristea boxerul care antreneaza gulerele albe

La 34 de ani, Robert Cristea este un veteran al boxului românesc. Boxează de la 13 ani, de cînd a văzut primul film Rocky. “Pe mine Rocky m-a băgat în sala de box. Nu sunt nici primul, nici ultimul care a ajuns să facă box influenţat de Rocky. Rocky a băgat în sală mulţi copii iar eu sunt unul dintre ei. Faptul că m-am apucat de box mi-a schimbat viaţa”, povesteşte Robert Cristea.

Ca boxer amator a adunat 170 de meciuri iar ca profesionist 34. Atunci când nu boxează îi învaţă pe alţii să boxeze. Are o sală în Pipera şi o clientelă pe specificul zonei, alcătuită cu precădere din corporatişti care vin să înveţe box de plăcere.

“E o modalitate de a te menţine în formă pentru că antrenamentele de box sunt foarte solicitante. Cred că fiecare a visat la un moment dat că e Clay, Tyson, De La Hoya, Maywether ori Mihai Leu aşa că oamenii vin să-si transforme visul într-o realitate, atât cât le permit forţele. Cei mai mulţi dintre elevii mei sunt corporatişti care văd în antrenamentele de box o variantă de mişcare.

Am şi români şi străini şi doamne şi domni şi copii…E un grup simpatic la sală. Oamenii pun multă pasiune în ceea ce fac. Le pun şi filme ca să vadă cum boxau X, Y sau Z, vin şi ei cu idei. Eu îi antrenez ca pe nişte profesionişti doar că la altă intensitate. Am botezat sala , adică “Clubul de box al gulerelor albe” iar oamenii sunt deosebit de cooperanţi şi de încântaţi vizavi de ceea ce fac. este de fapt un concept răspândit în Marea Britanie şi Statele Unite pe care l-am importat în România”.

Robert Cristea, antrenorul gulerelor albe, va boxa pe 20 noiembrie în gala “Ascensiunea titanilor”, programată în sala Rapid de la ora 19.00. Evenimentul este organizat de Niţă Brothers Global Promotions şi este alcătuit din 6 meciuri de box şi 6 de kickboxing.