Fotbal intern

Încă un belgian foarte bogat vrea să cumpere Dinamo. A ajuns deja la București!

30.01.2019 | 18:28
Inca un belgian foarte bogat vrea sa cumpere Dinamo A ajuns deja la Bucuresti

Dinamo București este de vânzare, iar Ionuț Negoiță are „pețitori”. Unul dintre ei este un puternic om de afaceri din Belgia, care a fost în conducerea celor de la Standard Liege și care a venit la București pentru a tatona terenul. Businessman-ul vrea să vadă la fața locului despre ce este vorba. FANATIK vă oferă numele afaceristului belgian: Robert Lesman, fostul conducător al lui Standard Liege din anii ’90!

Robert Lesman a venit la București și se cunoaște bine cu antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic. „Puriul” a jucat la Standard Liege între 1991 și 1996, perioadă în care Lesman era conducătorul formației belgiene. De altfel, el a rămas la conducerea clubului până în 2003 și păstrează în continuare 15% din acțiunile formației din Liege, care are aceleași culori cu trupa din Ștefan cel Mare. În 2011 a făcut o ofertă de 15 milioane de euro pentru pachetul majoritar de la Standard, dar patronii au refuzat-o.

Robert Lesman, fost conducător la Standard Liege, este interesat să cumpere Dinamo
Robert Lesman, fost conducător la Standard Liege, este interesat să cumpere Dinamo

Cine e Robert Lesman, omul de afaceri belgian interesat de Dinamo

Robert Lesman a făcut o întreagă avere din afacerile cu bijuterii, dar și cu industria textilă. De altfel, belgianul cu origini evreiești are de peste 20 de ani mai multe afaceri în Sfântu Gheorghe. Fabricile sale din Covasna sunt păstorite de un intermediar, cu care Lesman păstrează mereu legătura, așa că nu este complet străin de climatul din România, mai ales că a rămas apropiat și de Mircea Rednic. De altfel, omul de afaceri și-a propus să se vadă și cu Mircea Rednic, și cu Ionuț Negoiță, pentru a lua date despre o potențială preluare a lui Dinamo.

Lesman nu este singurul om de afaceri belgian pe care Rednic și-ar dori să îl aducă la Dinamo. Antrenorul „câinilor roșii” a vorbit despre posibilitatea de a cumpăra clubul, împreună cu unul dintre prietenii săi de la Liege. FANATIK a dezvăluit că este vorba despre Roland Duchatelet.

Rednic a vorbit pentru FANATIK de afaceriștii belgieni

Mircea Rednic a vorbit în interviul acordat FANATIK în cantonamentul din Antalya despre intenția de a cumpăra Dinamo, alături de oameni de afaceri belgieni, sau chiar și singur!

Care ar fi suma pentru care Negoiță ar vinde Dinamo?
– Ar trebui să îl întrebați pe el. Eu mi-aș permite să cumpăr Dinamo, chiar și singur, dar singur e mai greu.

Ați spus că aveți un prieten belgian cu care vreți să cumpărați Dinamo. Ne puteți spune numele?
– Nu, nu pot să îl spun, el a și cumpărat o echipă din Liga 2 a Belgiei. Vorbim când se va clarifica situația.

Cât de important e stadionul pentru Dinamo și pentru suporteri?
– Foarte mult. Și cu ceilalți dinamoviști cu care am vorbit și cu prietenul meu Roland, m-a întrebat de stadion. Și i-am spus care e situația. E foarte important. Hai că v-am dat și un prenume acum.

Mircea Rednic și Roland Duchatelet, în perioada în care românul era antrenor la Standard Liege

Duchatelet a cumpărat Standard în 2011, când oferta sa de 41 de milioane de euro a bătut-o, printre altele, pe cea a lui Robert Lesman. Acum, cei doi belgieni par din nou interesați de același club de fotbal. Rămâne de văzut dacă unul dintre ei va reuși să cumpere Dinamo.

  • 8 milioane de euro ar fi suma pe care o vrea Ionuț Negoiță pentru Dinamo 
  • 15-18 milioane de euro a fost oferta făcută de Lesman pentru pachetul majoritar de la Standard Liege, în 2011