Sporturi

România a anunţat lotul olimpic de tenis pentru JO de la Tokyo! Simona Halep speră la o medalie

04.12.2018 | 13:10
Romania a anuntat lotul olimpic de tenis pentru JO de la Tokyo Simona Halep spera la o medalie

Simona Halep face parte din lotul olimpic de tenis pentru JO de la Tokyo! Simona Halep are gânduri mari la Jocurile Olimpice de la Tokyo care se apropie cu paşi repezi. Cea mai bună tenismenă a lumii nu va mai rata JO aşa cum s-a întâmplat la ediţia anterioară, din 2016 de la Rio de Janeiro, iar la Tokyo vrea să pună mâna pe o medalie pentru România.

Marţi, în cadrul Casei Olimpice din Bucureşti, vor fi prezentaţi cei 12 jucători şi jucătoare de tenis ai României care vor face parte din lotul olimpic pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, între care se mai află Simona Halep, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Florin Mergea, Marius Copil, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Monica Niculescu, Irina Bara, Alexandra Dulgheru, Raluca Olaru. La evenimentul cu pricina, vor participa preşedintele COSR, Mihai Covaliu, secretarul general George Boroi, preşedintele FRT, George Cosac, preşedinta Comisiei Tehnice Olimpice, Georgeta Damian Andrunache, sportivii care alcătuiesc noul lot olimpic de tenis.

Simona Halep va evolua pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Propunerile pentru alcătuirea lotului olimpic au fost făcute de Federaţia Română de Tenis. “Este o mândrie şi o datorie pentru Familia Olimpică a României să aibă în componenţă cei mai buni sportivi. Mă bucur că un lider mondial şi un sportiv care deja a câştigat o medalie olimpică vor face parte din Echipa Olimpică a României. Le doresc celor 12 sportivi să îşi împlinească visul de a câştiga o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020”, a declarat preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Simona Halep este hotărâtă să obţină o medalie la JO din 2020, de aceea s-a înscris la mai multe probe, pentru a-şi spori şansele. “Îmi exprim public dorința de a fi portdrapel în 2020, ar fi o mare bucurie. Cu siguranță o să joc și la dublu. Mă axez pe o medalie și sper să îmi pun toată energia să se întâmple”, a declarat Simona Halep în cadrul evenimentului.

Tags: