Sport

Insulele Feroe – România 20-25. “Tricolorele” s-au salvat în repriza a doua după ce fuseseră conduse la pauză!

29.09.2019 | 21:39
Insulele Feroe  Romania 2025 Tricolorele sau salvat in repriza a doua dupa ce fusesera conduse la pauza

Reprezentativa de handbal feminin a României s-a impus cu mari emoții, duminică, în etapa a doua din grupa a 7-a de calificare la Euro 2020, scor 25-20 în deplasare cu Insulele Feroe. Prima jumătate a meciului a fost una de uitat repede, elevele lui Tomas Ryde fiind conduse de modesta națională feroeză, scor 12-11.

România, la un pas de un eșec rușinos la handbal feminin. Elevele lui Tomas Ryde au fost conduse la pauză în Insulele Feroe

După succesul greu din prima etapă a grupei de calificare la Europeanul de anul viitor, scor 27-24 cu Ucraina, România s-a deplasat duminică în Insulele Feroe pentru un meci care era considerat a fi unul de antrenament. Numai că antrenamentul s-a transformat într-o bătălie de la egal la egal cu o națională inexistentă în handbalul mare.

Incredibil, dar din păcate adevărat, România s-a chinuit cu Feroe. La pauză, feroezele au reușit să conducă România lui Tomas Ryde, scor 12-11. Din cele 30 de minute ale primului act, gazdele s-au aflat la conducere mai bine de 20 de minute. Denisa Dedu, portarul tricolorelor, a fost cea mai bună jucătoare a naționalei în prima repriză.

  • 1,01 era cota României pentru succes în Feroe. Gazdele aveau o cotă de 30.

Salvarea de la rușine a venit după pauză

Deși a evoluat fără nume importante în echipă, precum omul numărul 1, Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Crina Pintea și Valentina Ardean Elisei, ultima recent retrasă de la națională, România a revenit mai bine de la cabine. Fără să strălucească, echipa pregătită de Ryde a recuperat după pauză și la final a răsuflat ușurată cu un succes de 25-20.

  • 10 din ultimele 11 meciuri oficiale jucate de Insulele Feroe au fost pierdute

Eliza Buceschi a fost MVP-ul României în Insulele Feroe, cu șase goluri marcate. Iată formula de joc aliniată de Tomas Ryde cu Insulele Feroe: Dedu, Dumanska – portari; Udriștioiu (1 gol), Buceschi (6 goluri), Băcăoanu (4 goluri), Adespii Molnar (4 goluri), Laslo (2 goluri), Iuganu (2 goluri), Bucur (2 goluri), Florica (1 gol), Polocoșer, Ostase (1 gol), Zamfirescu (1 gol), A. Popa, Moisă (1 gol), Savu.

Următorul meci al României din preliminarii este deplasarea din Ucraina, pe 20 martie 2020. Iată clasamentul Grupei a 7-a:

România, la un pas de un eșec rușinos la handbal feminin. Elevele lui Tomas Ryde au fost conduse la pauză în Insulele Feroe
România, la un pas de un eșec rușinos la handbal feminin. Elevele lui Tomas Ryde au fost conduse la pauză în Insulele Feroe. Captură foto: flashscore.ro