News

Coronavirus în România, 30 iulie 2020. Klaus Iohannis, declarații după ședința de la Cotroceni: ”PSD-ul a creat intenționat o criză sanitară”. Record de cazuri zilnice: 1.356. Bilanț: 49.591 de infectări şi 2.304 de decese. Video

30.07.2020 | 15:04
Coronavirus in Romania 30 iulie 2020 Klaus Iohannis declaratii dupa sedinta de la Cotroceni PSDul a creat intentionat o criza sanitara Record de cazuri zilnice 1356 Bilant 49591 de infectari si 2304 de decese Video
Coronavirus în România, 30 iulie 2020. Klaus Iohannis, declarații după ședința de la Cotroceni: ” ” Record de cazuri zilnice: 1.356. Bilanț: 49.591 de infectări şi 2.304 de decese. Live Update
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 15:00. Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut declarații după o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, la care au luat parte ministrul de Interne, Marcel Vela, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor şef de poliţie Bogdan Despescu.

Astăzi avem așa: 1.356 de cazuri, peste 30 de decese, 400 de persoane la terapie intensivă. Este, dragi români, un record negativ, destul de îngrijorător. Ne punem întrebarea: cum am putut să ajungem aici?

ADVERTISEMENT

Se știe că în starea de urgență, în România am avut epidemie, decese, dar un număr foarte limitat. Autoritățile își făcuseră treaba, lucrurile au mers rezonabil de bine până acum câteva săptămâni, pandemia a fost gestionată bine de guvern.

Klaus Iohannis: PSD-ul, nemulțumit de rezultatele Guvernului, a creat o criză sanitară

Situația nu a convenit PSD-ului. Guvernul, președintele, autoritățile și-au făcut treaba. Atunci, PSD a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români. Din păcate, PSD controlează încă majorități în Parlament, împreună cu alții cu care pactizează – cu UDMR de exemplu, să nu uităm că PSD a pactizat cu UDMR pentru a trece pe șest autonomia așa-zisei secuimi

ADVERTISEMENT

PSD a făcut harcea-parcea puțina legislație pe care am avut-o. Cu cinism inimaginabil au tras de timp în privința legislației. Stimați PSD-iști, nu caut vinovați, îi cunosc și îi arăt cu degetul. Pe voi vă arăt cu degetul.

PSD-ul, nemulțumit de rezultatele Guvernului, intenționat, a creat o criză sanitară, pentru a critica conducerea Executivului. Avem un număr în creștere de persoane bolnave. Eu, noi, Guvernul, suntem deciși să controlăm și să gestionăm și această criză.

ADVERTISEMENT

După discuțiile de azi am decis că e momentul să fim extrem de fermi și aplicați. Dragi români, majoritatea dintre voi ați înțeles că avem nevoie de disciplină. Cei care nu au înțeles vor fi amendați. Este obligatoriu ca toată lumea să respecte normele pentru ca noi toți să putem stapani această boală.

Avem nevoie de măsuri foarte ferme. Mă bazez pe voi, dragi români, să respectați aceste norme. Cei care nu le respectă vor suferi rigorile legii. Este important să trecem de această criză sanitară creată cu cinism de un partid din România.

ADVERTISEMENT

Un nou record al cazurilor zilnice de coronavirus

Declaratiile Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, referitoare la masurile de gestionare a epidemiei COVID-19

Posted by Fanatik News on Thursday, July 30, 2020

UPDATE, ora 12:54. Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat joi, la peste 5 luni de la startul pandemiei în România, alte 1.365 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus. Numărul total de infecții a ajuns la 49.591, iar cel al deceselor la 2.304.

ADVERTISEMENT

În ultimele 24 de ore, alte 35 de persoane și-au pierdut viața după infectarea cu COVID-19. Este vorba de 18 bărbați și 17 femei, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Iași, Maramureș, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București.

Conform GCS, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.265. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 402 pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.177.630 de teste. Dintre acestea 23.346 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.566 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.780 la cerere.

Autoritățile mai informează că, pe teritoriul României, 3.155 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.223 de persoane se află în izolare instituționalizată.

De asemenea, 18.244 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 96 de persoane.

În ultimele 24 de ore, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 885 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 294.475 de lei.


Știrea inițială/ România a raportat și miercuri, pentru a opta zi consecutiv, ușor peste 1.000 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Mai precis, au fost 1.182 de îmbolnăviri, un bilanț care păstrează pe un relativ platou media ultimelor zile.

În schimb, a fost o zi cu un total mare al persoanelor care au pierdut lupta cu COVID-19. Nu mai puțin de 30 de români au murit, iar totalul deceselor de la startul pandemiei a ajuns la 2.269.

Cetățenii decedați în ultima zi erau internați în spitalele din Botoșani, Brașov, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Timiș, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și București. Toate victimele ultimei zile aveau și alte boli asociate.

Record de bolnavi de coronavirus la secțiile de terapie intensivă ale spitalelor

Grupul de Comunicare Strategică a mai anunțat că în ultimele 24 de ore au fost efectuate 22.049 de teste: 13.954 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.095 la cerere. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.154.228 de teste de la startul pandemiei.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 480 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 29 iulie.

În România,, 2.713 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.510 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 16.304 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 21 de persoane.

Recordul ultimei zile de raportare vine din zona cea mai sensibilă a unităților medicale: zona de terapie intensivă. Astfel, aici s-a anunțat un număr record de pacienți: 377. În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.479 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19.

Cele mai afectate județe din ultima zi de raportare

După mai multe zile în care a fost lider la capitolul infecții zilnice, Bucureștiul a părăsit tronul. Cel mai afectat județ din ultimele 24 de ore a fost Prahova, cu 101 cazuri, urmat de Argeș cu 89, Dâmbovița cu 84 și abia apoi București cu 75.

În schimb, Covasna și Satu Mare cu două cazuri, Giurgiu și Călărași cu trei, Alba cu patru și Ialomița cu cinci, sunt la polul județelor cel mai ferite de intensitatea valului de pandemiei.