Fotbal intern

România – Germania 2-4, cifrele InStat. Am avut posesie și atacuri peste nemți! Unde s-a pierdut partida. FOTO

28.06.2019 | 00:29
Romania  Germania 24 cifrele InStat Am avut posesie si atacuri peste nemti Unde sa pierdut partida FOTO

România s-a oprit în semifinale la EURO U21, învinsă fiind de Germania cu 2-4. Am condus campioana Europei la acest nivel de vârstă, însă oboseală acumulată pe parcursul jocurilor din faza grupelor s-a resimțit în actul secund, iar nemții au profitat la maximum. FANATIK vă prezintă în continuare cele mai interesante cifre InStat pentru a afla împreună factorii care au făcut diferența în acest joc. 

România – Germania 2-4, cifrele InStat

Așa cum era de așteptat, cel mai bun jucător al nostru a fost George Pușcaș, autorul ambelor goluri. Este singurul fotbalist din echipa lui Rădoi care a depășit indexul de 300, conform cifrelor InStat. Surpriza vine din partea fundașului Florin Ștefan, cu un index de 291. La polul opus îl regăsim pe Ionuț Radu, care a încasat patru goluri în 90 de minute, tot atâtea câte primise pe durata campaniei de calificare și mai multe decât primise în faza grupelor de la turneul final.

Surpriza Amiri

Golgheterul Waldschmidt a strălucit și în partida cu România, marcând două goluri, însă Amiri a fost cel mai bun om de pe teren în acest duel. Starul lui Hoffenheim a reușit la rândul său o „dublă” și a contribuit cu un assist la golul prin care Germania a preluat conducerea în minutul 90. Tot el a închis tabela cu o execuție de senzație din lovitură liberă.

Am stat mai bine la posesie și atacuri

Chiar dacă am întâlnit una dintre cele mai puternice echipe la acest nivel de vârstă, România a jucat curajos, așa cum se întâmplase deja în partidele cu Anglia, Franța și Croația din faza grupelor. Am încheiat meciul cu o posesie mai bună decât Germania, fapt rar întâlnit în istoria echipelor noastre naționale, indiferent de categoria de vârstă. În plus, am avut și mai multe atacuri, dar nu am reușit să profităm de cele 15 faze fixe de care am dispus. Nemții au avut șase faze fixe, iar la trei dintre ele au reușit să marcheze.

Unde s-a pierdut meciul cu Germania

Nemții au fost mai pragmatici decât noi. Au dat trei goluri din șase faze fixe avute, dar au știut totodată cum să ne domine tehnic și fizic. Spre exemplu, Germania a avut 99 de pase reușite în plus față de noi. Cele mai mari diferențe au fost la capitolul dueluri. Jucătorii noștri au obosit în repriza secundă și nemții au profitat. În vreme ce ei au câștigat aproximativ 60% din dueluri, noi am avut doar 40%. Nu am avut nici cea mai mică șansă la duelurile aeriene, unde jucătorii Germaniei au avut un procentaj de 68,2% de reușită. Waldschmidt și compania au stat de asemenea mai bine la dribblinguri și deposedări.

Germania se va duela în marea finală de la EURO U21 cu Spania, duminică. Cele două echipe și-au disputat și finala din 2017.

1.95 este cota Fortuna pentru o victorie a Spaniei în 90 de minute cu Germania

Tags: