Fotbal intern

România – Lituania, fără spectatori! UEFA a aplicat și o amendă FRF după incidentele din meciul cu Serbia

25.10.2018 | 19:45
Romania  Lituania fara spectatori UEFA a aplicat si o amenda FRF dupa incidentele din meciul cu Serbia

România – Lituania, ultima partidă a tricolorilor de pe teren propriu, în Liga Națiunilor, se va juca fără spectatori! Meciul este programat pentru data de 17 noiembrie, la Ploiești. De altfel, tot pe arena „Ilie Oană” a și început campania, într-un joc desfășurat de asemenea, fără suporteri în tribune. De data aceasta, Federația a fost pedepsită în urma incidentelor din timpul jocului România – Serbia, terminat la egalitate, scor 0-0, pe Arena Națională.

Comisia de Disciplină a UEFA a sancționat Federația Română de Fotbal cu un meci fără spectatori, dar și cu o amendă de 70 de mii de euro. Acuzațiile care i s-au adus României au fost de rasism, xenofobie, invadarea terenului, dar și folosirea de materiale pirotehnice.

România - Lituania, fără spectatori! Tricolorii salută publicul
Tricolorii le-au mulțumit suporterilor pentru susținere în jocul contra Serbiei

România – Lituania, fără spectatori!

Nu este prima sancțiune pe care o primește România în Liga Națiunilor. Federația a mai fost pedepsită și pentru scandărilor fanilor de la Belgrad. Atunci suporterii au strigat “Kosovo e Serbia”, o lozincă din cauza căreia UEFA a închis un sector de 1000 de locuri la meciul retur cu sârbii, de pe Arena Națională.

România mai are de disputat două jocuri în Liga Națiunilor. Primul va avea loc pe 17 noiembrie, la Ploiești, împotriva Lituaniei, formație pe care tricolorii au reușit să o învingă în deplasare, în timp ce al doilea meci are loc trei zile mai târziu. România închide grupa în compania Muntenegrului, formație alături de care a terminat la egalitate, de asemenea la Ploiești. Tricolorii sunt pe locul 3 în Grupa 4, Liga C cu șase puncte acumulate până în acest moment. O singură victorie au bifat elevii lui Cosmin Contra care au mai reușit și trei remize. De remarcat că până în acest moment tricolorii nu au pierdut niciun joc.  Pe primul loc în grupă este reprezentativa Serbie cu opt puncte, urmată de cea a Muntenegrului cu șapte puncte. Lituania este ultima clasată.

  • 4 goluri a marcat echipa națională a României în Liga Națiunilor