Sport

Video. Cupa Davis. România – Luxemburg 4-1 Copil a adus punctul calificării! Ştim cu cine putem juca în turul II

România şi Luxemburg se vor duela în acest weekend la Piatra Neamţ în partida din primul tur al Grupei a II-A, Zona Europa/ Africa în Cupa Davis.
03.02.2018 | 08:00
Video Cupa Davis Romania  Luxemburg 41 Copil a adus punctul calificarii Stim cu cine putem juca in turul II
ADVERTISEMENT

UPDATE: ora 15:30 Meciul România – Luxemburg s-a terminat cu scorul de 4-1. În ultimul meci, fără importanţă pentru soarta calificării, Borza l-a învins cu 2-0 pe Christophe Tholl.


UPDATE: ora 13:30. România a obţinut punctul calificării în faţa Luxemburgului prin Marius Copil, victorie cu 6-1, 6-1 în faţa lui Ugo Nastasi. Cu totul altfel ar fi stat lucrurile dacă oaspeţii l-ar fi avut în echipă pe starul Gilles Muller, care ocupă un loc în primii 40 în clasamentul ATP. Vom juca în următorul tur cu învingătoarea din întâlnirea Maroc – Georgia.

ADVERTISEMENT

UPDATE: ora 13:00. Marius Copli se impune lejer în primul set în faţa lui Ugo Nastasi, scor 6-1.


UPDATE: ora 12:35 A început meciul dintre Marius Copil şi Ugo Nastasi, luxemburghezul care a produs surpriza primei zile. Victoria lui Copil ar fi sinonimă cu calificarea echipei Roimâniei în turul al doilea al grupei a doua a zonei Euro-africane.


UPDATE: ora 11:55. Şi al doilea set a fost antrenament pentru Tecău şi Mergea, care au pierdut, totuşi, un game în acest set şi în meci.

ADVERTISEMENT

UPDATE: ora 11:30. Meci fără istoric în favoarea dublului român, care a câştigat cu 6-0 primul set.


UPDATE: ora 11:15. A început meciul de dublu, dar cu schimbări de ultimă oră în tabăra luxemburgheză. Nici unul dintre cei doi care au evoluat prima zi la simplu nu se regăsesc pe teren. În locul lui Christophe Tholl va juca fratele său Robi, alături de Raphael Calzi, primele două rachete fiind odihnite pentru ultimele două meciuri la simplu.

ADVERTISEMENT

UPDATE: 04.04, ora 10:35. Rezultat neaşteptat după prima zi a meciului România – Luxemburg din cadrul Cupei Davis. Marius Copil a rezolvat în 59 de minute meciul cu Tholl, în schimb Nicolae Frunză a produs surpriza neplăcută, fiind învins cu 2-1 de către Nastasi, jucător fără clasament şi cu doar 4 meciuri în ultimele 17 luni! Duminică, de la ora 11:00 Florin Mergea şi Horia Tecău nu trebuie să aibă probleme, în mod normal, în faţa dublului Tholl-Nastasi. Apoi, după meciul de dublu Marius Copli îl va întâlni pe Nastasi şi, să sperăm că în ultimul meci, nu vor mai fi emoţii, Frunză va da replica lui Tholl.


UPDATE: ora 15:55. Marius Copil nu a stat prea mult pe teren în meciul cu neexperimentatul său adversar. 6-2 şi în setul secund, scor după prima zi România – Luxemburg. Duminică e programată întâlnirea de dublu dintre perechile Florin Mergea – Horia Tecău şi Nastasi-Tholl în care, în mod normal, oaspeţii nu au nici o şansă.

ADVERTISEMENT

UPDATE: ora 15:30. Marius Copil pare hotărît să termine repede cu adversarul său, luxemburghezul Tholl, clasat peste locul 1000 în ierarhia ATP. Copil, care a intrat în Top 100, a câştigat primul set cu 6-3 şi are jocul la discreţie.

UPDATE: ora 14:30. Nicolae Frunză scrie una dintre cele mai ruşinoase pagini din istoria tenisului masculin românesc în Cupa Davis, competiţie în care în anii 70 ai secolului trecut am jucat finale cu SUA. Frunză a fost învins de Nastasi (ce nume apropiat de cel al lui Ilie Năstase), jucător care nu are clasament ATP şi care în ultimul an a jucat doar patru meciuri, toate în Cupa Davis. În ultimul set românul a greşit din nou foarte mult şi a cedat cu 6-3! Luxemburg conduce cu 1-0!


UPDATE: ora 13:35. Frunză face un al doilea set mult mai agresiv, conduce clar ostilităţile şi câştigă cu 6-1, egalând scorul la seturi: 1-1.


UPDATE: 03.02.2018, ora 13:05 Primul set al meciului dintre Frunză şi Nastasi s-a încheiat cu un rezultat neaşteptat. Jucătorul luxemburghez,. necotat în clasamentul ATP, a profitat de sarabanda de greşeli comise de Frunză şi câştigă primul set, după ce românul a avut 4-0 în tie-break!


Nicolae Frunză, locul 596 ATP, se va duela cu Ugo Nastasi, sâmbătă, cu începere de la ora 12:00, în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ,  în primul meci dintre reprezentativele României şi a Luxemburgului în Cupa Davis. Frunză pleacă ca favorit în meciul cu Ugo Nastasi, însă lucrurile s-ar putea complica, în ciuda faptului că sportivul din Luxemburg nu mai figurează în clasamente din 2015. VEZI MECIUL ONLINE

Marius Copil, cel mai bine cotat român în proba de simplu şi actual ocupant al locului 94 în ierarhia  ATP, îl întâlneşte în al doilea meci al zilei de sâmbătă pe Cristophe Tholl, cel care nu a reuşit până în prezent să acceadă în primii 1000 de jucători ai lumii. Copil este şi el mare favorit şansele pentru o posibilă surpriză fiind aproape nule.

Romania – Luxemburg Cupa Davis LIVE STREAM. ITF a schimbat regulamentul

Romania – Luxemburg Cupa Davis LIVE STREAM. Federaţia Internaţională de Tenis a schimbat formatul de desfăşurare a partidelor din Cupa Davis, iar la partida de la Piatra Neamţ se vor desfăşura un maximum de trei seturi, nu cinci, aşa cum a fost iniţial. De altfel, noul format a redus şi zilele de desfăşurare de la trei, la două, în urma scurtării meciurilor.

Romania – Luxemburg Cupa Davis LIVE STREAM.  Noul căpitan nejucător al echipei României, Gabriel Trifu, se va baza la întâlnirea de la Piatra Neamţ pe Marius Copil (locul 94 ATP la simplu), Horia Tecău (12 ATP la dublu), Florin Mergea (71 ATP la dublu),Nicolae Frunză (596 ATP la simplu) şi Bogdan Borza (797 ATP la simplu).

ADVERTISEMENT