Fotbal international

România – Muntenegru, în pericol să nu se joace la Ploieşti! Care este problema

28.08.2018 | 20:06
Romania  Muntenegru in pericol sa nu se joace la Ploiesti Care este problema

România – Muntenegru, în pericol să nu se joace la Ploieşti! Gazonul de pe “Ilie Oană” este şi el, ca în cazul altor arene din România, într-o stare foarte rea şi este posibil ca partida de debut a “tricolorilor” din Liga Naţiunilor să nu se mai joace acolo.

UEFA este îngrijorată de starea suprafaţei de joc şi va trimite un observator care să inspecteze starea gazonului de pe “Ilie Oană”.

România – Muntenegru, în pericol să nu se joace la Ploieşti

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu la Federaţia Română de Fotbal, a vorbit despre măsurile pe care reprezentanţii FRF le vor lua în vederea organizării partidei programată pe 7 septembrie.

“Zonele afectate vor fi decopertate şi se va aduce un rulou nou de gazon. După instalarea noului rulou, va fi o persoană care va sta în permanenţă până la ora meciului cu Muntenegru, zi de zi, pentru îngrijirea gazonului pentru federaţie” , a declarat Andrei Vochin pentru Telekom Sport.

Duelul România – Muntenegru poate fi mutat de la Ploieşti în cazul în care oficialităţile UEFA vor decide că suprafaţa de joc nu va întruni condiţiile.

Stadionul “Ilie Oană” este unul din multele arene care au un gazon prost. Tot în această categorie intră şi Arena Naţională, de pe care au ajuns să fie mutate meciurile din cauză că gazonul nu ar rezista la partide disputate din trei în trei zile. Nici cel mai nou stadion din România nu face rabat! La nici un an de la inaugurare, gazonul de pe “Ion Oblemenco” a făcut victime, Flrin Gardoş accidentându-se înainte de finalul sezonului trecut. Nici acum, după şase etape de când a început campionatul, suprafaţa de joc nu a fost remediată.

România – Muntenegru, în pericol să nu se joace la Ploieşti! Imagine cu gazonul de pe Ilie Oană

Selecţionerul din Muntenegru a anunţat lotul pentru acest duel:

Portari: Danijel Petkovici (Lorient), Milan Mijatovici (Buducnost), Damir Ljuljanovici (OFK Titograd);

Fundaşi: Stefan Savici (Atletico Madrid), Filip Stojkovici (Steaua Roşie Belgrad), Adam Marusici (Lazio), Zarko Tomasevici (Oostende), Marko Simici (Pahtakor), Boris Kopitovici (Cukaricki), Risto Radunovici (Astra);

Mijlocaşi: Marko Jankovici (Partizan), Nikola Vukcevici (Levante), Marko Vesovici (Legia Varşovia), Aleksandar Scekici (Partizan), Nebojsa Kosovici (Partizan), Mirko Ivanici (BATE Borisov), Vukan Savicevici (Slovan Bratislava), Vladimir Jovovici (Jablonec), Sead Haksabanovici (Malaga), Aleksandar Boljevici (Waasland-Beveren), Luka Mirkovici (Buducnost), Darko Zorici (Cukaricki), Deni Hocko (Famalicao);

Atacanţi: Stevan Jovetici (AS Monaco), Fatos Beqiraj (Mechelen), Stefan Mugosa (Incheon), Luka Dordevici (Arsenal Tula)

Selecţionerul României a anunţat doar lotul de stranieri, din care a scos doi internaţionali, pe Alexandru Băluţă şi Silviu Lung Jr.

Lista convocărilor preliminare a lui Cosmin Contra:

Portari: Ciprian Tătăruşanu (FC Nantes, 51/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niţă (Sparta Praga, 2/0)
Fundaşi: Cristian Săpunaru (Kayserispor, 27/0), Vlad Chiricheş (Napoli, 53/0), Cosmin Moţi (Ludogoreţ, 12/0), Alin Toşca (Real Betis, 13/0)
Mijlocaşi: Răzvan Marin (Standard Liege, 11/1), Adrian Stoian (Crotone, 2/0), Paul Anton (3/0), Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 35/4), Dorin Rotariu (AZ Alkmaar, 6/1), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 22/8), Eric Bicfalvi (FC Ural, 4/0), Constantin Budescu (Al-Shabab, 11/5), Alexandru Maxim (Mainz, 29/2)
Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogoreţ, 23/6)

Partida Muntenegru – România este programată pentru ora 21:45, şi va fi transmisă în format LIVE VIDEO pe FANATIK.RO.