Fotbal intern

România s-a calificat la Jocurile Olimpice după 55 de ani! Când va avea loc Olimpiada de la Tokyo. Coincidența incredibilă a “tricolorilor”

27.06.2019 | 21:37
Romania sa calificat la Jocurile Olimpice dupa 55 de ani Cand va avea loc Olimpiada de la Tokyo Coincidenta incredibila a tricolorilor

România a atins faza semifinalelor Campionatului European de Fotbal din Italia. T ricolorii” au pierdut cu Germania, 2-4, după ce încheiase pe primul loc grupa C de la Euro cu 7 puncte. Elevii lui Rădoi au reușit o performanță istorică: s-au calificat la Jocurile Olimpice. 

România s-a calificat la Jocurile Olimpice după 55 de ani! Când va avea loc Olimpiada de la Tokyo

Este a patra oară când naționala României de fotbal se califică la Olimpiadă, după Paris 1924, Helsinki 1956 și Tokyo 1964. Ultima dată, România se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Coincidența face ca naționala U 21 de acum să obțină calificarea la JO care se dispută tot la Tokyo, 56 de ani mai târziu.

Povestea Euro 2019 se încheie aici!

Povestea Euro 2019 se încheie aici! România este învinsă de Germania cu 4-2 și este eliminată în semifinale. Capul sus, băieți! Suntem mândri de voi, tricolorii "mici", dar atât de mari! Mulțumim pentru toate momentele memorabile de la acest turneu final, pentru emoțiile cu care am trăit fiecare meci alături de voi, pentru că ne-ați amintit de Generația de Aur a României! Felicitări! Hai, România!

Gepostet von TVRSport am Donnerstag, 27. Juni 2019

În 1964, România a încheiat în grupă pe locul doi și s-a calificat mai departe alături de Germania. “Tricolorii” s-au oprit atunci în sferturile de finală, fiind învinși de Ungaria cu 0-2, echipă care avea să câștige titlul olimpic în cele din urmă.

Din echipa olimpică a României din 1964 făceau parte jucători ca: Emerich Jenei, Ion Nunweiller, Dan Coe sau Ion Pârcălab. 56 de ani mai târziu, generația lui Ianis Hagi, Ionuț Radu și Tudor Băluță merge din nou la Jocurile Olimpice.

România s-a calificat la Jocurile Olimpice după 55 de ani! Când va avea loc Olimpiada de la Tokyo. Coincidența incredibilă a tricolorilor (2)
România s-a calificat la Jocurile Olimpice după 55 de ani! Când va avea loc Olimpiada de la Tokyo. Coincidența incredibilă a tricolorilor FOTO: Cristian Manea in meciul de fotbal dintre Anglia U21 si Romania U21 din etapa a II-a, grupei C a Campionatului European 2019

Este important de subliniat faptul că la Jocurile Olimpice, jucătorii trebuie să fie eligibili pentru U 23 (nu U 21 ca și la acest turneu final) și sunt acceptați doi jucători care au peste vârsta de 23 de ani. Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc între 24 iulie și 9 august.

România va juca împotriva Germaniei, joi, de la ora 19:00, deși inițial semifinala era programată la ora 22:00. Dacă va trece de Germania, naționala României va juca finala de duminică împotriva învingătoarei dintre Spania și Franța.

  • 8 goluri a marcat România în grupa C
  • 4 participări are naționala României la Jocurile Olimpice

100 era cota FORTUNA a României, la începutul competiţei, să fie campioană europeană! Înainte de semifinale, cota coborâse la 8