Exclusiv. Prima discuţie prin video-call cu Ambros Martin: "Am crezut că e o glumă!"

romania-spania, germania, horatiu pasca
CORESPONDENŢĂ DIN GERMANIA

România a obţinut a treia victorie la Campionatul Mondial de handbal feminin din Germania, după ce a învins Spania, scor 19-17, în etapa a treia a Grupei A.

Echipa naţională a României a obţinut calificarea în optimile de finală ale Campionatului Mondial de handbal feminin din Germania, iar obiectivul este acum primul loc în Grupa A - VEZI AICI DETALII. Horaţiu Paşca, antrenorul secund al tricolorelor, a vorbit pentru FANATIK.RO.

România a învins Spania, scor 19-17, în etapa a treia din Grupa A a Campionatului Mondial de handbal feminin din Germania - VEZI DETALII AICI. 

"Am crezut că glumeşte"

Cum a început colaborarea cu Ambros Martin? Care este povestea din spatele acestei colaborări?

- Este visul oricărui român care lucrează în sport, orice român doreşte să-şi reprezinte ţara la un moment dat. A venit un telefon de la preşedintele Federaţiei Române de Handbal şi m-a întrebat dacă doresc să lucrez la naţionala României. Ţin minte că eram în dormitor, era 5 ianuarie, mă uitam pe geam şi vedeam că e zăpadă afară şi i-am spus, mai în glumă, mai în serios, că văd zăpadă afară şi nu-mi pare vreme de 1 aprilie. A urmat o avalanşă de discurs bărbătesc din partea dânsului, iar următoarea mea întrebare este dacă Ambros Martin ştie. Moment în care preşedintele Federaţiei mi-a spus că nu el face staff-ul lui Ambros Martin. Atunci gluma mi s-a părut totală pentru că nu credeam că Ambros Martin ştie cine sunt. Eu, cu siguranţă ştiam cine este pentru că-l vedeam la televizor şi îi urmăream performanţele dânsului de la Gyor. Gluma pentru mine, zic glumă în ghilimele, s-a îngroşat când preşedintele Federaţiei mi-a spus că o să-mi trimită numărul lui Ambros Martin şi mi-a spus să-l întreb chiar eu cum a ajuns să mă aleagă pe mine. Am trimis un mesaj în care m-am prezentat. Ambros Martin mi-a răspuns şi mi-a zis că ştie cine sunt şi şi-a dorit ca o primă discuţie să o avem prin video-call.

Se schimbă obiectivul echipei naţionale după parcursul pe care l-am avut până acum la Campionatul Mondial?

- Am venit la acest turneu propunându-ne să luăm totul pas cu pas. Am avut ca obiectiv Paraguay, apoi s-a transformat în Slovenia şi Spania, iar acum singurul obiectiv pe care îl avem este Angola. Nu pentru că nu avem vise sau nu ne dorim, pur şi simplu ne dorim să nu ne pierdem capul. Vrem să luăm totul pas cu pas.

Aveţi un adversar preferat din Grupa B pentru optimile de finală?

- Sincer, poate lumea o să ne condamne sau o să se interpreteze, în afară de faptul că ştim că Norvegia defilează, nu ştim foarte multe rezultate din grupa cealaltă. Calculele le vom face în momentul în care grupa noastră se va termina.

Cum o să abordaţi ultimele două partide ale grupei?

- Meciul cu Franţa este mult prea departe pentru noi. Ceea ce ne interesează în acest moment şi pe ce suntem concentraţi este meciul cu Angola, un adversar extrem de imprevizibil. O echipă cu o linie de nouă metri cu nişte calităţi fizice fantastice, extrem de rapide, cu aruncări surprinzătoare, foarte bune în realaţia de unu la unu. Trebuie să fim extrem de concentraţi, de atenţi şi de bine pregătiţi.

Sunteţi la primul dumneavostră turneu final din carieră. Aţi avut emoţii înainte de startul Campionatului Mondial?

- În momentul în care ajungi să-ţi reprezinţi ţara la cel mai înalt nivel nu ai cum să nu ai emoţii. Până acum au fost doar emoţii pozitive.