Sport

Turul de calificare pentru Euro U19 2024. România – Cehia 1-1. „Tricolorii” s-au calificat după un egal dramatic!

România U19 s-a calificat la Turul de Elită după egalul cu Cehia U19, scor 1-1. În ultimele 20 de minute, „tricolorii” au jucat în inferioritate numerică.
17.10.2023 | 17:43
Turul de calificare pentru Euro U19 2024 Romania  Cehia 11 Tricolorii sau calificat dupa un egal dramatic
Turul de calificare pentru Euro U19 2024. România - Cehia 1-1. „Tricolorii” s-au calificat după un egal dramatic! FOTO: FRF.ro
ADVERTISEMENT
17-10-2023
13:25

România U19 - Cehia U19 1-1 (Pop 48 / Krulich 8)

VEZI MECIUL VIDEO AICI

FINAL – România și Cehia au remizat la unu și, deoarece sunt pe primele două poziții ale Grupei 10, merg împreună la Turul de Elită!

Min. 71 – Situație complicată pentru România, care joacă în „10” din acest moment. Intrat în minutul 55, Florea a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.

Min. 48. GOL, România! Tânăra vedetă a celor de la UTA, Rareș Pop, restabișește egalitatea.

Min. 8: GOL, Cehia! Atacantul Krulich deschide scorul pentru adversari. 

Start de meci! 

Echipele de start în România – Cehia: 

România U19: Răfăilă – Aioanei, Jalade, Tudose, Anişorac – Staicovici, Gogescu, Banu – R. Pop, Stan, Capac. Selecționer: A. Dulcea.

Cehia U19: Baier – Toman, Hunal, Paluska, M. Pudil – Gaszczyk, Misek, Planka – Malek, Krulich, A. Pudil. Selecţioner: D. Holoubek

14-10-2023
13:19

România U19 - San Marino U19 7-0 (Tudose 35, Banu 38, Capac 57, 90+2, Răducan 68, Gogescu 75, Rădulescu 83)

Vezi toate fazele video importante aici. 

FINAL DE MECI. Victorie răsunătoare a României U19 la turul de calificare pentru Euro 2024. „Tricolorii” lui Adrian Dulcea s-au impus categoric, scor 7-0 cu San Marino U19 și ocupă locul 2 în Grupa 10 a calificărilor la Turul de Elită, ultima etapă înainte de Euro U19 din 2024. 

Clasament

Min. 90+2: GOOL România U19! Rămas singur în careu, Capac îndeplinește o formalitate și face „dubla”. 

Min. 83: GOOL România U19! Rădulescu a driblat mai mulți adversari și a înscris după o fază individuală. 

Min. 75: GOOL România U19! Gogescu șutează de la mare distanță, iar mingea trece pe sub portar și intră în plasă. Fotbalistul de la FCSB a fost aproape să facă „dubla”, însă mingea a lovit bara. 

Min. 68: GOOL România U19! Iustin Răducan și-a făcut rapid simțită prezența pe gazon. Fiul lui Narcis Răducan a înscris în poarta adversă la doar cinci minute după ce a intrat pe teren. 

Min. 57: GOOL România U19! Alexandru Capac a înscris la doar patru minute după ce a intrat pe gazon. Jucătorul de 18 ani a profitat de o ezitare în defensiva adversă și a trimis mingea în plasă. 

Min. 49: Enes Sali a șutat periculos, iar mingea a fost deviată în bara transversală de portarul advers. Alexandru Stan apare la finalizare, însă mingea se duce în plasa laterală. 

Min. 38: GOOOL România U19! Luca Banu dublează avantajul României. „Tricolorii” au combinat perfect la marginea careului, iar tânărul fotbalist al Farului a pătruns în viteză în careu și l-a învins pe portarul advers. 

Min. 35: GOOOL România U19! Enes Sali centrează excelent din lovitură de la colț, iar Tudose, fundașul lui FC Argeș, trimite în poartă cu o lovitură de cap. 

Min. 33: Anișorac deviază până la Alexandru Stan. Atacantul echipei de tineret a Rapidului preia mingea și șutează din întoarcere, însă execuția s-a dus puțin pe lângă poartă. 

Min. 26: Cea mai mare ocazie de gol a meciului îi aparține lui Rareș Pop. Scăpat aproape singur, fotbalistul celor de la UTA Arad șutează, însă mingea este respinsă cu greu de portarul advers. 

Min. 1: Partida a început! Meciul se joacă în Cehia, pe Stadionul Bazaly, din Ostrava.

România U19: Frânculescu – Duțu, Jalade, Tudose – Aioanei, Banu, Florea, Anișorac – R. Pop, Stan, Sali. Rezerve: Răfăilă, Bădescu, Capac, Cibi, Gogescu, Răducan, Rădulescu, Stancovici, Vlăsceanu. Selecționer: A. Dulcea. 

San Marino U19: Hoel – Zafferani, M. Ciacci, F. Ciacci – Valli Casadei, Cervellini, Bugli, Casadei, Benvenuti – Dell Balda, Famiglietti. Rezerve: Borasco, Capicchioni, Gasperoni, Molinari, Renzi, A. Riccardi, S. Riccardi, Ugolini. Selecționer: N. Cancelli. 

România U19 continuă misiunea de a se califica la Turul de Elită, următoarea etapă înaintea Campionatului European U19 din 2025 care va avea loc în Irlanda de Nord. În a doua etapă din Grupa 10 a calificărilor, „tricolorii” înfruntă San Marino U19. 

11-10-2023
12:59

Finlanda U19 - România U19 0-0

Vezi toate fazele video aici.

FINAL DE MECI. România U19 a remizat cu Finlanda U19, scor 0-0, în primul meci din Grupa 10 la turul de calificare al Euro 2024. „Tricolorii” au ținut de minge în finalul partidei, însă nordicii au fost cei cu ocaziile. În următoarele două partide, „tricolorii” înfruntă San Marino U19 și Cehia U19. 

Min. 78: Cibi șutează de la distanță, însă mingea trece puțin pe lângă poartă. Ocazie bună de gol pentru România. 

Min. 29: Ocazie uriașă pentru Finlanda. Ezeh scapă singur cu Răfăilă, însă atacantul trimite cu exteriorul pe lângă poartă. 

Min. 18: Rădulescu îi pasează pe culoar lui Stan care-l surprinde pe Jantunen. Portarul finlandez respinge în ultima clipă. 

Min. 6: Alexandru Stan trimite primul șut pe spațiul porții. 

Min. 1: Partida a început!

Finlanda: Jantunen – Puukko, Vaistö, Armstrong, Naamo – Hudd (C), Terrnava, Kekarainen – Ulundu, Ezeh, Laine. Rezerve: Piispa, Simojoki, Purosal, Lähteenmäki, Toivonen, Ritari, Hannula, Bulgakov. Selecționer: Peter Lundberg.

România U19: Răfăilă – Aioanei, Jalade (C), Tudose, Anișorac – Stancovici, Gogescu, R. Pop – Rădulescu, Stan, Sali. Rezerve: Frânculescu, Duțu, Florea, Capac, Bădescu, Banu, Cibi, Vlăsceanu, Răducan. Selecționer: Adrian Dulcea. 

România U19 va evolua în perioada 8-18 octombrie în turul de calificare la Campionatul European U19 care va avea loc anul viitor în Irlanda de Nord. Naționala lui Adrian Dulcea va disputa toate cele trei partide din Grupa a 10-a a calificărilor în Cehia.

România U19 la turul de calificare pentru Euro 2024. „Tricolorii” debutează cu Finlanda

România U19 face parte din Grupa a 10-a a calificărilor, alături de Cehia, Finlanda și San Marino. În primul meci al lunii octombrie, naționala de tineret a României înfruntă echipa similară a Finlandei, miercuri, 11 octombrie, ora 16:00. Partida se vede în format live stream pe FANATIK.RO și video pe FRF TV.

ADVERTISEMENT

Trei zile mai târziu, România U19 dă piept cu reprezentativa similară din San Marino, sâmbătă, 14 octombrie, ora 16:00. Ambele meciuri ale „tricolorilor” vor fi găzduite de Stadionul Bazaly, din Ostrava.

Nu în ultimul rând, România U19 va întâlni Cehia U19 marți, 17 octombrie, ora 16:00, pe Stadionul Stovky, Frydek-Mistek. Echipele clasate pe primele două locuri în fiecare dintre cele 13 grupe se vor califica la Turul de Elită, următoarea etapă înaintea turneului final. La Turul de Elită va ajunge și cel mai bun loc 3.

ADVERTISEMENT

Cum arată lotul României U19 la turul de calificare pentru Euro 2024

În urmă cu 6 zile, selecționerul Adrian Dulcea, care i-a luat locul pe bancă lui Alexandru Pelici, a convocat 21 de jucători. Printre „tricolori” se numără George Gogescu (FCSB), Enes Sali (Farul), Adrian Frânculescu (CSA Steaua) sau Robert Bădescu și Alexandru Stan (Rapid).

Țara noastră va fi gazda Euro U19 2025. România ar fi trebuit să găzduiască Euro U19 din 2021, însă UEFA a decis anularea competiției din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Echipa U19 de fotbal a României are două apariții la Euro U19, în 2011 și în 2022. România U19 va fi calificată direct la turneul final din 2025 în calitate de țară gazdă.

Lotul României U19 pentru Euro 2024:

PORTARI: Adrian Frânculescu (CSA Steaua), Matyas Becze (AFK Csikszereda), Vlad Răfăilă (Dunărea Călărași)

ADVERTISEMENT

FUNDAȘI: Mario Aioanei (Unirea Slobozia), Mario Tudose (Campionii FC Argeș), Roberto Jalade (Sevilla / Spania), Matteo Duțu (Lazio / Italia), Robert Bădescu (FC Rapid 1923), Ionuț Anișorac (Chindia Târgoviște), Laurențiu Vlăsceanu (Unirea Slobozia)

MIJLOCAȘI: Fabiano Cibi (CSC Dumbrăvița), Luca Banu (Farul Constanța), Victor Stancovici (Unirea Dej), Andrei Florea (Juventus Torino / Italia), Rareș Pop (UTA Arad), George Gogescu (FCSB), Enes Sali (Farul Constanța), Alexandru Capac (Atalanta / Italia), Mihnea Rădulescu (ACS Petrolul 52)

ATACANȚI: Alexandru Stan (FC Rapid 1923), Iustin Răducan (ACS Petrolul 52).

Roberto Jalade speră să ajungă la echipa mare a Sevillei: „Am șanse”

În vârstă de 18 ani, Roberto Jalade evoluează pe postul de fundaș central la echipa de tineret a Sevillei. Tânărul fotbalist a dezvăluit cum a primit convocarea la România U19 și a povestit despre întâlnirea cu Sergio Ramos.

„E foarte important pentru mine că pot reprezenta România și reprezint familia. Familia mea e în România. Am ieșit de la antrenament și m-a contactat agentul meu care mi-a zis că am fost selecționat pentru lot.

Dacă o să continui la nivelul ăsta pot să am șansa să ajung la prima echipă (n.r. a Sevillei). Deocamdată mă concentrez la echipa mea și vom vedea mai departe. 

M-am antrenat cu prima echipă. E o experiență foarte bună să vezi astfel de jucători. Am avut șansa să-l văd pe Ramos și am făcut o poză cu el. Am vorbit puțin cu el. E printre cei mai buni fundași din istorie”, a declarat Roberto Jalade, la FRF TV.


  • 2.22 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru „2 solist” la meciul Finlanda U19 – România U19

ADVERTISEMENT
Tags: