Fotbal intern

Cum a reacţionat selecţionerul Franţei când a aflat că Florinel Coman este “Mbappe”: “Voi aşa îl numiţi?”

23.06.2019 | 15:02
Cum a reactionat selectionerul Frantei cand a aflat ca Florinel Coman este Mbappe Voi asa il numiti

La conferinţa de presă premergătoare meciului, selecţionerul Franţei a fost întrebat dacă ştie că Florinel Coman este poreclit “Mbappe”. Sylvain Ripoll a reacţionat cu tact şi l-a lăudat pe mijlocaşul ofensiv al lui FCSB, autor a două goluri în meciul Anglia – România 2-4.

Cum a reacţionat selecţionerul Franţei când a aflat că Florinel Coman este “Mbappe”

“Este Coman? A, bine. Voi aşa îl numiţi? Nu ştiam. Dar, da, asta demonstrează puţin ce talent şi calitate are această echipă a României când vedem că acel băiat a intrat în meci pe parcurs şi şi-a făcut impactul asupra meciului, pentru că era repriza a doua, dar el a obţinut şi penalty-ul. Deci este din nou confirmarea a ceea ce v-am zis, echipa e puternică”, a declarat Sylvain Ripoll,

Francezii nu vor să audă de egal cu România. Sau cel puţin nu intenţionează deloc să joace la egal, pentru că există riscul unui gol primit pe final, care ar însemna sută la sută eliminare. Admit însă ca meciul va fi greu pentru ambele echipe şi că după ce au câştigat cu destulă suferinţă primele două jocuri este momentul ca să arate adevărata faţă a Franţei în acest meci cu România.

România U21 – Franța U21. Francezii condideră că miile de fani români prezenţi la meciuri asigură un imens suport moral tricolorilor

România U21 – Franţa U21, meciul pentru intrarea în semifinale. Francezii resping egalul

Unul dintre componenţii lotului, Loucas Tousart, care joacă la Lyon, acolo unde va fi din această vară coleg cu Ciprian Tătăruşanu, nici nu vrea să audă de soluţia egalului: ”Nu ne mulțumim cu egal în fața României, noi trebuie să câștigăm grupa! Nimic nu e sigur în fotbal, iar dacă jucăm la egal și primim gol în ultimele minute, riscăm să fim eliminați. Ar fi o greșeală să jucăm la egal”

Selecţionerul Franţei, Sylvain Ripoll, este plin de laude la adresa naţionalei României, care pentru el nu este o surpriză, ci o confirmare şi îl consideră pe Ianis Hagi extrem de periculos: ”Pentru mine, România nu este o surpriză, e o confirmare! Am văzut multe din meciurile lor, au avut cea mai bună apărare, acum au demonstrat că sunt și foarte ofensivi. Cea mai mare amenințare cred că e Ianis Hagi, jucător cu multă calitate care lovește mingea bine cu ambele picioare.”

Selecţionerul Franţei, impresionat de numărul mare de suporteri români

Este impresionat de atmosfera fantastică din tribune asigurată de suporterii români la fiecare meci, un lucru foarte important pentru moralul unor jucători tineri, care au nevoie de suport: “Vor fi mulți români în tribune, când mă uitam la meciurile lor de aici vedeam mult galben și nu era de la soare. Vor fi o prezență benefică, ne dorim să jucăm cu un stadion plin”

Meciul România – Franţa se joacă luni, 24 iunie, în ultima etapă a grupei C a turneului final de la Euro U21, pe stadionul Dino Manuzzi din Cesena şi din nou sunt aşteptaţi cel puţin 7000 de suporteri români. Ambele echipe se pot califica dacă fac meci egal, România de pe locul 1, Franţa de pe locul 2 şi ceea ce este cel mai important este că la ora partidei se vor cunoaşte cu precizie toate rezultatele din celelalte grupe şi evident, care este scenariul favorabil tricolorilor mici de a ajunge în semifinale.