Fotbal intern

Alertă pentru Mirel Rădoi! Jumătate din echipa României riscă să rateze semifinala Euro U21

24.06.2019 | 21:10
Alerta pentru Mirel Radoi Jumatate din echipa Romaniei risca sa rateze semifinala Euro U21

Meciul de luni, 24 iunie, cu Franţa ne poate trimite pentru prima dată în istoria turneelor finale într-o semifinală, dar selecţîonerul Mirel Rădoi este în alertă maximă. Aceasta din două motive: pe de o parte că întâlnim una dintre cele mai bune echipe de la Euro U21 şi pe de altă parte pentru că este foarte posibil ca Rădoi să facă nişte schimbări forţate în primul unsprezece, pentru a evita pericolul cartonaşelor galbene.

Şase jucători din naţionala României U21 în pericol de suspendare

Jumătate din naţionala României, referindu-ne la jucătorii titulari, cu excepţia lui Florinel Coman, intrat în ambele meciuri de până acum doar în a doua parte a reprizei a doua, adică şase jucători, au câte un cartonaş galben şi dacă vor mai lua unul în partida cu Franţa nu vor putea evolua în semifinală, acolo unde se profilează doar două variante, ambele la fel de dificile, respectiv Germania sau Spania.

Au primit cartonaşe galbene pe parcursul primului meci, împotriva Croaţiei, Alexandru Paşcanu, Alexandru Cicâldău şi Denis Man, toate pentru intervenţii neregulamentare, iar în partida cu Anglia au fost avertizaţi Tudor Băluţă, pentru fault, George Puşcaş şi Florinel Coman pentru faptul că şi-au dat jos tricourile după ce au înscris.

România U21 îl poate pierde şi pe Tudor Băluţă tot pentru cumul de galbene

Dilema lui Mirel Rădoi

În această situaţie Mirel Rădoi trebuie să decidă. Ori se riscă în partida cu Franţa, pe care şi dacă ar pierde-0 în anumite condiţii tot am obţine calificarea şi la ora jocului nostru se va cunoaşte rezultatul meciului Danemarca – Serbia din grupa B, care contează foarte mult, cu condiţia ca şi Germania să nu facă vreo prostie cu Austria. Dacă se riscă îi va menaja pe cei şase, sperând că va putea scoate rezultatul de care este nevoie cu Franţa şi cu rezervele.

Ori introduce măcar o parte din jucătorii avertizaţi, evident cerându-le acestora nici să nu îşi atingă adversarul sau să comită vreun henţ, să îşi vadă strict de partea tehnico-tactică a meciului, pentru că faţa echipei României ar fi clar mult mai bună cu aceşti jucători care şi-au demonstrat din plin calităţile.

1.44 e cota BETANO pentru ca Romania sa marcheze impotriva Frantei