News

Românul care s-a ascuns de coronavirus într-un buncăr din Noua Zeelandă. Miliardarii lumii iau cu asalt „hotelurile” anti-atomice

23.04.2020 | 10:30
Romanul care sa ascuns de coronavirus intrun buncar din Noua Zeelanda Miliardarii lumii iau cu asalt hotelurile antiatomice
Vivos Europa, cel mai faimos buncăr din lume. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Miliardarii din întreaga lume fug în Noua Zeelandă în plină pandemie de coronavirus, pentru a se adăposti în buncăre. Este și cazul românului Mihai Dinulescu, stabilit în SUA.

Buncărele, la mare căutare de miliardari

Miliardarii panicați de pandemie își construiesc buncăre sau le închiriază, după caz. Un astfel de buncăr, adaptat nevoilor de om bogat, conține sală de fitness, saună, bazin de înot, mini cinematograf, pe lângă banalele dormitoare și băi.

ADVERTISEMENT

Constructorul unui astfel de buncăr a mărturisit că miliardarii cred că Noua Zeelandă este cea mai sigură țară din lume atunci când vine vorba de un scenariu apocaliptic: „Noua Zeelandă nu e dușman cu nimeni, nu e o țintă nucleară, nu e o țintă pentru război. E un loc de refugiu pentru multă lume”.

Conform The sun, există miliardari precum Peter Thiel, care deține o casă-buncăr în valoare de aproape 5 milioane de dolari, însă există și persoane precum românul Mihai Dinulescu, care, alături de soția sa, plătește lunar 2000 de dolari pentru un buncăr în Insulele Waiheke.

ADVERTISEMENT
Dinulescu, românul care locuiește într-un buncăr
Dinulescu, românul care locuiește într-un buncăr. Foto: The Sun

Absolvent al prestigioasei Universități Harvard, Dinulescu lucrează în celebrul Sillicon Valley, la Ao Air. Compania este un start-up menit să proiecteze o mască de filtrare a aerului care să rivalizeze cu modelul N95.

Buncărul de cinci stele din Europa

Cu toate că Noua Zeelandă e destinația favorită a panicaților, cel mai cochet buncăr din lume se află într-o locație secretă din Europa. Vivos Europa One se află într-o locație secretă din munți și ar fi fost folosit de ruși acum câteva decenii în scopuri militare.

ADVERTISEMENT
Vivos Europa, buncărul ascuns în munți
Vivos Europa, buncărul ascuns în munți. Foto: Hepta

Buncărul rezistă oricărui dezastru posibil, de la bombe nucleare la bombe chimice sau cutremure masive. O rețea de tuneluri de 5 kilometri leagă imensul buncăr de restul lumii și poate adăposti un număr nedefinit de oameni.

Dormitor de 5 stele în buncăr
Dormitor de 5 stele în buncăr. Foto: Hepta

Conform The Sun, prețurile în acest „hotel anti-atomic” variază de la 35.000 de euro la 2 milioane de euro apartamentul. Este subînțeles, cei ce locuiesc acolo înainte de sfârșitul lumii vor avea parte de condiții de cinci stele, cel puțin pentru o vreme.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, miliardarii trebuie să ia în considerare că resursele disponibile în buncăr se vor termina într-o zi, indiferent de scenariul apocaliptic.

ADVERTISEMENT
Tags: