Fotbal intern

Romario Benzar, suspect de ruptură! Dică e disperat! Cu cine joacă fundaș dreapta. FOTO

18.11.2018 | 14:05
Romario Benzar suspect de ruptura Dica e disperat Cu cine joaca fundas dreapta FOTO

Romario Benzar, suspect de ruptură musculară după accidentarea din meciul România – Lituania 3-0! Veștile proaste par să nu se mai termine niciodată pentru Nicolae Dică și staff-ul său. Ultimul nume indisponibil este fundașul dreapta care a fost convocat la echipa națională.

Romario Benzar a simțit o înțepătură la coapsa stângă pe finalul partidei de la Ploiești și s-a așezat pe gazon, undeva în zona băncii de rezerve a naționalei României, la câțiva metri de selecționerul Cosmin Contra, care se afla, în cârje, la marginea terenului. FANATIK.RO a surprins toate momentele de la Ploiești. VEZI IMAGINILE ÎN GALERIA FOTO.

Romario Benzar, suspect de ruptură musculară. Cu cine joacă Dică fundaș dreapta

Benzar a primit îngrijiri medicale din partea doctorilor, totul durând cam două minute. Ținându-se de coapsa stângă, Romario Benzar s-a întors pe teren și a terminat partida cu lituanienii.

Nicolae Dică însă a fost informat în cursul dimineții de duminică despre ultimele noutăți privindu-l pe singurul său convocat la naționala mare. FANATIK.RO a aflat că știrile sunt îngrijorătoare, în sensul în care accidentarea lui Benzar e mai mult decât o întindere. Va efectua zilele următoare analize amănunțite, dar este sigur că ratează următoarea partidă a roș-albaștrilor. Benzar nu va juca la Iași, oricum fiind suspendat, dar poate rata și alte meciuri ale FCSB. În locul lui, ca fundaș dreapta, va fi folosit, cel mai probabil,  Mihai Roman.

Nu mai face deplasarea în Muntenegru. A fost forțat inutil în ultimele minute cu Lituania?

Romario Benzar nu mai face nici deplasarea la Podgorica, cu echipa națională, pentru ultima partidă din Liga Națiunilor, cea împotriva Muntenegrului. Informația a fost furnizată de site-ul oficial al FRF, anunțându-se că fundașul dreapta are „o întindere” și că în locul lui nu va mai fi chemat niciun alt jucător.

Romario Benzar și staff-ul lui Cosmin Contra au decis ca fundașul să termine meciul cu Lituania în teren
Romario Benzar și staff-ul lui Cosmin Contra au decis ca fundașul să termine meciul cu Lituania în teren

Există teama că accidentarea lui Benzar s-a agravat pentru că a fost forțat să joace în ultimele minute. Trebuia să iasă în momentul în care a simțit acea înțepătură la coapsă, dar jucătorul și staff-ul au decis să rămână pe teren. Cosmin Contra efectuase toate schimbările, am fi terminat meciul cu doar 9 jucători de câmp, dar era 3-0 un scor liniștitor.

Romario Benzar, încă un client al „listei lui Dică”

Romario Benzar se adaugă unei liste lungi de accidentări pe care jucătorii FCSB-ului le-au suferit în acest sezon. Nicolae Dică a fost nevoit să improvizeze aproape la fiecare meci în linia de fundași. De-a lungul anului, Bogdan Planic, Mihai Bălaşa, Marko Momcilovic, Alexandru Stan, Ovidiu Popescu sau Junior Morais au stat și ei, sau încă stau, din cauza accidentărilor.

Fundașul a semnat anul trecut cu echipa lui Gigi Becali. A venit la pachet de la Viitorul cu Dragoș Nedelcu. 2,7 milioane de euro a plătit latifundiarul din Pipera pentru cei doi fotbaliști crescuți la Academia lui Gheorghe Hagi. Benzar a semnat cu FCSB pentru o perioadă de cinci ani și are o clauză de reziliere de 10 milioane de euro. În 2016, fundașul a ajuns în premieră și la echipa națională. A fost convocat chiar pentru un joc împotriva Muntenegrului pe care tricolorii l-au disputat în campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2018.