Fotbal intern

Romtelecom ANUNŢĂ cînd REIA transmisiile din Liga 1!

Joi, a detonat o adevărată bombă media! Liga 1 a dispărut de pe Romtelecom şi reţeaua NextGen, spre uluirea şi disperarea abonaţilor. Site-ul reportervirtual.ro dezvăluia că Liga 1 nu se mai...
01.08.2014 | 15:35
Romtelecom ANUNTA cind REIA transmisiile din Liga 1

Joi, a detonat o adevărată bombă media! Liga 1 a dispărut de pe Romtelecom şi reţeaua NextGen, spre uluirea şi disperarea abonaţilor. Site-ul reportervirtual.ro dezvăluia că Liga 1 nu se mai vede în reţeaua Dolce – Romtelecom de către cei 1,4 milioane de abonaţi, cu toate că exista, din 15 iulie, aprobarea Consiliului Director al societăţii pentru finalizarea tranzacţiei cu Intel Sky Broadcasting (ISB). Motivul din umbră ar fi fost că directorul Romtelecom, Ovidiu Ghiman, şi cel al Dolce, Vlad Enăchescu, (vezi foto) au plecat intempestiv în concedii fără a semna înţelegerea cu ISB, de preluare a Look TV şi LOOK Plus, canalele britanicilor.

enacghiman

În aceste condiţii, începînd din 1 august, abonaţii Romtelecom care doresc să aibă Liga 1 la televizor sînt în imposibilitatea de a mai urmări partidele, semnalul LOOK TV şi LOOK Plus fiind oprit spre transmisie, abonaţii putînd vedea următorul mesaj:

look

Sursa citată făcea referire la o conspiraţie Dolce – Romtelecom alături de cei de la RCS/RDS, pentru ca, împreună, cei doi coloşi să forţeze la negocieri mîna celor de la ISB care deţin drepturile tv pentru următorii cinci ani. Asta în condiţiile în care Romtelecom a mărit deja preţul abonamentelor promiţînd fotbal, iar acum fotbalul nu mai e! Site-ul reportervirtual.ro susţine că în spatele scandalului sînt puternice manevre de culise şi anume că directorul Ovidiu Ghiman este în strînsă legătură cu cei de la RCS, unde ar fi şi lucrat în trecut, iar plecarea acestuia în concediu, chiar în momentul în care ar fi trebuit semnat contractul, nu este deloc o întîmplare, ci o înţelegere secretă!

“E o bătaie de joc a Romtelecom! Îi dau în judecată”

Cert este că în rîndul microbiştilor s-a stîrnit rumoare, iar site-urile de socializare sînt pline de mesaje de iritare şi ameninţări! “Este o nesimţire fără margini! Ne-au prostit că ne dau fotbal, am prelungit abonamentul, am acceptat inclusiv mărirea sumei lunare şi acum nu văd Steaua – Craiova, care se joacă şi fără spectatori? Îi dau în judecată, că tot sînt avocat şi nu mă las pînă nu îi ard! Bătaia asta de joc a Dolce Romtelecom trebuie să înceteze şi trebuie să plătească pentru ea”, a refulat un suporter oltean, membru al Baroului Dolj. Iar acesta este doar unul din sutele de mesaje pline de frustrare ale abonaţilor Romtelecom.

FANATIK.RO a încercat să afle, direct de la sursă, pentru echidistanţă, care sînt cauzele acestei situaţii extrem de deranjante pentru microbişti, însă nu a reuşit să discute decît cu reprezentanţii Romtelecom, nu şi cu cei ai Dolce. Directorul Vlad Enăchescu nu a răspuns apelurilor FANATIK.RO, mesajul de întîmpinare fiind în limba greacă, semn că sursele reportervirtual.ro sînt corecte, iar Enăchescu îşi petrece şi el concediul în Grecia, alături de Ovidiu Ghiman! Iar dacă reprezentanţii PR ai Romtelecom şi CEO Nikolai Beckers au avut amabilitatea să ofere puncte de vedere la obiect, Ghiman a fost extrem de iritat de telefonul primit de la FANATIK.RO şi pe un ton nervos a refuzat să răspundă la acuzele din materialul apărut pe site-ul reportervirtual.ro.

Ghiman: “Nu am ce comenta! Nu am lucrat la RCS. Ce dacă sînt în concediu?!”

Telefonul FANATIK.RO l-a deranjat pe directorul Ovidiu Ghiman. Iar dialogul a fost unul scurt, Ghiman evitînd să ofere răspunsuri concrete la materialul de pe reportervirtual.ro, cu toate că acuzele îl priveau în mod direct şi pe el, nu doar compania!

Domnule Ghiman, a apărut un material în legătură cu drepturile TV şi am dori să… (nu apucăm să încheiem fraza)

Ştiu articolul! Nu am ce comenta! Luaţi legătura cu PR-ul!

Dar sînteţi în concediu în Grecia?

(Iritat) Şi dacă sînt, care e problema? Ce relevanţă are unde sînt în concediu?

Are, pentru că în articolul respectiv apar multe informaţii şi acuze care au legătură cu persoana dumneavoastră, nu doar cu compania Romtelecom! Tocmai acum aţi plecat în concediu, cînd trebuia semnat contractul?

(Extrem de nervos) Nu am ce comenta! Luaţi legătura cu PR-ul, cum v-am spus!

Dar aţi lucrat la RCS în trecut?

Nici vorbă! (se bîlbîie) Nu, nu… Hai, la revedere!

Ovidiu-Ghiman

Beckers: “Şi eu sînt microbist. Încă mai negociem”

Nikolai Beckers, CEO Romtelecom, a avut amabilitatea să răspundă întrebărilor FANATIK.RO, chiar dacă telefonul reporterului l-a “prins” între două întîlniri şi nu în concediu, ca pe subalternul său!

Domnule Beckers, lumea este iritată că nu mai vede Liga 1 la Dolce şi Romtelecom. Au apărut deja fel şi fel de informaţii în presă, că nu s-a semnat contractul pentru că oamenii cu drept de semnătură au plecat subit în concediu!

Sîntem o companie care se respectă. Nu rămîne Romtelecom în această perioadă fără drept de semnătură pentru că pleacă un director în concediu.

Ce se întîmplă, de fapt? Contractul înţelegem că este ratificat de Consiliul Director al Romtelecom…

Mai există negocieri între cele două părţi, în acest moment. E ratificat verbal, deci în principiu nu ar trebui să fie probleme, dar trebuie ca ambele părţi să fie mulţumite, aşa e într-o negociere comercială.

Dar sîmbătă e Steaua – Craiova, care se joacă fără spectatori, iar abonaţii Romtelecom şi Dolce nu pot vedea meciul! Pe oameni, asta îi interesează!

Sînt conştient de acest lucru. Şi eu sînt microbist şi mare consumator de fotbal! Dar mai sînt unele lucruri de pus la punct, pentru ca termenii din contract să fie rezonabili. Este o negociere care nu s-a încheiat încă.

Şi cînd se va putea vedea din nou Liga 1 la Romtelecom?

Sperăm că nu peste foarte mult timp. Facem toate eforturile pentru a ne mulţumi clienţii şi a avea fotbal românesc pe posturile noastre.

nikolai-beckers

Romtelecom: „Nu putem estima cînd se va vedea Liga 1 la noi”

FANATIK.RO a urmat “sfatul” directorului Ovidiu Ghiman şi a luat legătura cu departamentul de Public Relation al celor de la Romtelecom, care a răspuns extrem de amabil şi de rapid, prin email, la întrebările noastre. Reprezentanţii Romtelecom nu au dorit să clarifice întrebarea ce-l privea pe Ghiman şi motivează mărirea abonamentelor prin introducerea în grilă a unor programe gen TVE şi Crime & Investigation şi în nici un caz pentru că acele pachete majorate ar fi conţinut fotbalul de la LOOK TV şi LOOK PLUS.

FANATIK.RO: Este adevărat că de la 1 august 2014 meciurile din Liga 1 nu vor mai putea fi văzute pe Dolce şi Romtelecom?

ROMTELECOM: Pînă în acest moment, Romtelecom, NCN Studio TV S.A. şi Transilvania TV S.A. nu au ajuns la un acord privind retransmiterea canalelor Look TV şi Transilvania Live (Look Plus). Sîntem permanent preocupaţi să oferim conţinut TV relevant şi de calitate abonaţilor noştri, de aceea ne vom concentra, ca şi pînă acum, să găsim soluţii avantajoase pentru aceştia şi pe viitor.

Cine a decis să nu se semneze contractul cu cei de la ISB, pentru a prelua Look TV şi Look Plus, deşi există o hotărîre a Consiliului Director al Romtelecom de ratificare a contractului?

Într-o companie de anvergura Romtelecom, semnarea contractelor nu se rezumă la o singură persoană. În plus, aşa cum este menţionat şi la prima întrebare, discuţiile au ajuns într-un punct în care ne-am văzut nevoiţi să recurgem la această măsură.

Este adevărat că directorul Romtelecom, Ovidiu Ghiman, şi directorul Dolce, Vlad Enăchescu, sînt în concediu, tocmai în această perioadă, cînd era anunţat dead-line-ul pentru semnarea contractului?

Nu comentăm.

“Am mărit abonamentul pentru că am inclus TVE şi Crime & Investigation, nu pentru fotbal!”

Cum justificaţi în faţa abonaţilor Dolce şi Romtelecom mărirea abonamentului TV, deşi meciurile din Liga 1, promise în ofertă, nu vor mai putea fi văzute momentan, conform reportervirtual.ro?

Referirea la majorarea preţului abonamentelor Romtelecom nu este corectă. Începînd cu 14 iulie, compania a lansat o nouă grilă de canale TV care oferă clienţilor, în funcţie de abonamentul deţinut, pînă la 128 de canale. Cu ocazia reconfigurării grilei, au fost introduse canalele Fine Living Network , TVE, AMS şi YFE. În plus, grilele pentru pachetele Variat şi Extra au fost optimizate, adăugîndu-se canale suplimentare faţă de cele anterior incluse în aceste configuraţii (precum History, TV 1000, Crime & Investigation, Discovery Science, Discovery World, Travel Channel, Mooz Hits, FilmBox, FilmBox Plus). De asemenea, începînd cu aceeaşi dată, tariful lunar pentru pachetul de servicii deţinut va creşte cu 0,5 euro (0,62 euro cu TVA). Precizăm, de asemenea, că toate aceste modificări au fost făcute cu respectarea legislaţiei în vigoare. În comunicarea către clienţi nu s-a făcut nici o menţiune legată de difuzarea meciurilor din Liga 1. Autorul articolului din sursa citată face o supoziţie care este eronată.

Care este motivul oficial pentru care încă nu s-a semnat contractul, deşi Romtelecom a anunţat în piaţă, acum cîteva săptămîni, că va prelua meciurile din Liga 1 în sezonul 2014/2015?

Mesajul transmis de Romtelecom a fost că se află în discuţii cu NCN Studio TV S.A. şi Transilvania TV S.A., întrucît îşi doreşte să retransmită aceste canale de televiziune, în condiţii comerciale avantajoase pentru clienţii săi. Compania nu a oferit alte detalii.

Cînd preconizaţi că abonaţii Dolce şi Romtelecom vor putea vedea din nou, în direct, meciuri din Liga 1 în reţeaua dumneavoastră?

La acest moment, nu putem face astfel de estimări.

P: Pariaza cu cei mai buni! BONUS de 150 RON la înregistrare!