Fotbal international

Ronaldo, “forțat” să locuiască în Portugalia pentru a evita extrădarea în SUA, unde este acuzat de viol

09.10.2018 | 15:48
Ronaldo fortat sa locuiasca in Portugalia pentru a evita extradarea in SUA unde este acuzat de viol

Experții în legislație internațională susțin că starul Cristiano Ronaldo ar putea fi nevoit să se mute în Portugalia pentru a evita extrădarea în Statele Unite ale Americii, acolo unde este acuzat de viol de către Kathryn Mayorga. Femeia susține că atacantul lui Juventus Torino a agresat-o sexual într-o cameră de hotel din Las Vegas, în anul 2009.

Dacă acuzațiile formulate de femeia de 34 de ani vor duce la punerea sub acuzare a starului lusitan, autoritățile americane ar putea cere extrădarea acestuia pentru a se putea înfățișa înaintea judecătorilor unei instanțe de judecată din SUA, în baza unui mandat european de arestare. “Legile din SUA și cele din Europa sunt diferite. Autoritățile americane au posibilitatea de a cere extrădarea lui Ronaldo, excepție făcând cazul în care ar locui în Portugalia”, a declarat avocatul Emilio Cortes.

Acuzat de viol, Ronaldo ar trebui să locuiască în Portugalia pentru a nu fi extrădat în SUA

Extrădarea lui Ronaldo în SUA nu ar fi posibilă în cazul în care lusitanul ar locui în țara natală, Portugalia, acestea fiind prevederile la nivel internațional. Cristiano Ronaldo neagă acuzațiile care i se aduc și le catalogează drept “fake news.” Mama și sora lui Ronaldo au postat pe rețelele de socializare o fotografie în care starul lui Juventus este costumat în Superman, alături de mesajul: “Vrem să vedem cine are curajul să pună această poză la profil timp de o săptămână și să facă un lanț pentru el… pentru Portugalia, pentru el, pentru noi și pentru unitatea oamenilor, pentru dreptate. El merită asta!”

Fotografia postată de mama și sora lui Cristiano Ronaldo
Fotografia postată de mama și sora lui Cristiano Ronaldo

Pe fotografie au mai fost editate 2 mesaje în limba portugheză, care în traducere înseamnă “Ronaldo, suntem cu tine până la capăt” și “Dreptate pentru CR7.” Între timp, noi detalii din anchetă ies la iveală. În raportul polițiștilor americani se arată că femeia a ajuns la poliție plângând și le-a spus că a fost violată de “un sportiv, o persoană publică”, dar a refuzat să le dea numele.