Fotbal international

Zece zile magice pentru Ronaldo în 2017! Portughezul are lumea la picioare

Cristiano Ronaldo a primit pentru a cincea oară în carieră trofeul Balonul de Aur, într-o ceremonie fastuoasă la Turnul Eiffel.
07.12.2017 | 22:05
Zece zile magice pentru Ronaldo in 2017 Portughezul are lumea la picioare

Starul portughez al echipei Real Madrid, care a mai câştigat Balonul de Aur în 2008, 2013, 2014 şi 2016, i-a devansat în acest an pe Lionel Messi şi pe Neymar şi l-a egalat pe argentinian la numărul de trofee.

Vă prezentăm cele mai importante 10 momente din anul 2017 al lui Cristiano Ronaldo: 22 februarie – meciul 700 la echipele de club într-un meci pierdut cu FC Valencia, scor 1-2. În 15 ani de carieră, el a jucat la Sporting Lisabona, Manchester United şi Real Madrid.

Ronaldo a calificat-o pe Real în finala Champions League

12 aprilie – primul jucător din istorie care ajunge la golul 100 în Champions League. Cristiano Ronaldo a reuşit această performanţă într-o partidă cu formaţia Bayern Munchen, scor 2-1 din prima manşă a sferturilor competiţiei.

18 aprilie – capodoperă desăvârşită. Atacantul portughez a reuşit un hattrick în returul cu Bayern Munchen (două goluri le-a marcat în prelungiri) şi a dus-o pe Real Madrid în semifinalele Champions League.

2 mai – şi-a răpus rivala. Ronaldo a mai reuşit un hattrick şi în partida cu Atletico Madrid din prima manşă a semifinalelor Champions League şi practic a închis discuţiile despre calificarea în finală.

Ronaldo a câştigat titlul şi Champion League în 2017

21 mai – titlul în Primera Division după cinci ani. Până la acea dată Ronaldo cucerise un singur titlu cu Real Madrid, fiind învins în ceilalţi ani de Barcelona şi Atletico Madrid.

3 iunie – Champions League pentru a patra oară. A marcat două goluri în finala cu Juventus Torino, scor 4-1, şi a cucerit al patrulea trofeu, după cele din 2008, 2014, 2016. Cu 12 goluri marcate, Ronaldo a fost golgeterul competiţiei.

13 august – a răstignit Barcelona. A marcat un gol pe Camp Nou în prima manşă a Supercupei Spaniei câştigată cu 3-1.

Ronaldo va juca la a patra ediţie a Cupei Mondiale

31 august – Ronaldo a reuşit un hattrick şi o pasă decisivă la naţionala Portugaliei în meciul cu Insulele Feroe, scor 5-1, din preliminariile Cupei Mondiale.

10 octombrie – Portugalia se califică la Cupa Mondială. Ronaldo nu a marcat, dar lusitanii au învins Elveţia, scor 2-0, şi au obţinut biletele pentru Rusia. El va juca la a patra ediţie a Cupei Mondiale.

7 decembrie – Balonul de Aur. Ronaldo a primit pentru a cincea oară trofeul Balonul de Aur (a patra oară în ultimii cinci ani) şi l-a egalat pe Lionel Messi.