Sporturi

Ronnie O’Sullivan, eliminat în primul tur al Campionatului Mondial de snooker! Un amator de 23 de ani l-a scos din joc de la Crucible. Poveste impresionantă a învingătorului

23.04.2019 | 15:18
Ronnie OSullivan eliminat in primul tur al Campionatului Mondial de snooker Un amator de 23 de ani la scos din joc de la Crucible Poveste impresionanta a invingatorului

Ronnie O’Sullivan a fost eliminat în primul tur al Campionatului Mondial de snooker și a oferit cea mai mare surpriză a competiției. Astfel, într-o partidă disputată împotriva unui jucător amator, James Cahill, Ronnie nu și-a găsit ritmul și a ratat câteva lovituri care au lăsat asistența cu gura căscată. Lucrurile s-au complicat încă din prima sesiune atunci când englezul de numai 23 de ani s-a agățat de adversarul său.

Ronnie O’Sullivan, eliminat în primul tur al Campionatului Mondial de snooker!

Cahill a intrat în joc fără prea mari pretenții, a fost condus mereu, dar a ținut aproape și a câștigat două frameuri consecutive. A închis prima sesiune la 5-4 pentru el și lumea căuta mirată o explicație. În cea de-a doua zi, lucrurile au respectat rețeta scrisă cu 24 de ore în urmă spre stupoarea fanilor. Cahill a rămas în picioare, a găsit mereu răspuns pentru provocările numărului 1 mondial și a închis meciul în aplauzele asistenței.

Pentru James Cahill urmează acum jocul cu scoțianul Stephen Maguire în optimile de finală. Performanța englezului este una uriașă având în vedere că e primul jucător amator care s-a calificat la Campionatul Mondial de snooker, cea mai importantă competiție din calendar. Turneul de la Crucible este urmat ca importanță doar de Campionatul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Mastersul, alături de care formează așa numita Triplă Coroană.

Ronnie O'Sullivan, eliminat în primul tur al Campionatului Mondial de snooker! Cahill
James Cahill este primul jucător amator care ajunge în Campionatul Mondial de snooker

Cine este James Cahill?

James Cahill are o poveste cu adevărat impresionantă. Este nepotul lui Stephen Hendry, dar între cei doi nu există și o legătură de sânge. Mama puștiului minune din snooker este soră cu fosta soție a scoțianului retras din activitate. Cahill a intrat în circuitul profesionist în 2013, pe vremea când avea doar 16 ani, dar o serie de rezultate nu tocmai bune l-au scos din cărți.

Doi ani de zile s-a chinuit să reintre în competițiile profesioniste, dar de fiecare dată pierdea destul de aproape de momentul împlinirii visului. În 2019 a primit un wildcard pentru Campionatul Mondial și nu a ezitat. L-a învins pe Andrew Higginson în primul tur al calificărilor, apoi l-a executat pe Michael Holt. În finala pentru a intra pe tabloul principal, Cahill a trecut de un alt jucător amator Michael Judge. A urmat șocul cu O’Sullivan și puștiul de 23 de ani a devenit peste noapte noua minune a snookerului.

  • 134 este breakul cel mai mare reușit în carieră de James Cahill