Fotbal international

Rusia la Campionatul Mondial din 2018. Lotul Rusiei la CM 2018, programul şi cote la pariuri

16.05.2018 | 14:35
Rusia la Campionatul Mondial din 2018 Lotul Rusiei la CM 2018 programul si cote la pariuri
Rusia la Campionatul Mondial din 2018

Echipa naţională a Rusiei este pregătită pentru Campionatul Mondial din 2018, competiţie pe care o va găzdui în perioada 14 iunie-15 iulie. Selecţionata pregătită de Stanislav Cherchesov este calificată pentru al patrulea turneu final de când Uniunea Sovietică s-a destrămat, însă ruşii nu au reuşit niciodată să depăşească faza grupelor.

La ediţia din 2014, Rusia a făcut parte din Grupa H, alături de Belgia, Algeria şi Coreea de Sud. Antrenaţi de Fabio Capello, ruşii au avut un parcurs modest, cu două remize şi o înfrângere, cu toate că la startul competiţiei, presa de la Moscova era încrezătoare într-un rezultat pozitiv.

Lotul naţionalei Rusiei pentru Mondialul din 2018

Stanislav Cherchesov se va baza pe jucători proveniţi din prima ligă a Rusiei la Campionatul Mondial din 2018, iar selecţionerul de 54 de ani a avut tot timpul din lume pentru a-i urmări la lucru pe fotbaliştii ruşi. Pe lista stranierilor, cel mai probabil, vor intra Vladimir Gabulov (Club Brugge), Roman Neustadter (Fenerbahce), Denis Cerîşev (Villarreal) sau Viaceslav Karavaiev (Vitesse).

Echipa naţională a Rusiei pentru Campionatul Mondial din 2018
Echipa naţională a Rusiei pentru Campionatul Mondial din 2018

Aleksandr Kokorin va fi marea absenţă a ruşilor, după ce atacantul lui Zenit Sankt Petersburg a suferit în martie o ruptură a ligamentelor încrucişate. În aceste condiţii, speranţele ruşilor vor fi puse în Fiodor Smolov (Krasnodar) sau Aleksei Miranchuk (Lokomotiv Moscova).

Portari: Igor Akinfeev (ŢSKA Moscova); Vladimir Gabalov (Club Brugge); Soslan Dzhanaev (Rubin Kazan) şi Andrei Luniov (Zenit Sankt Petersburg).

Fundaşi: Vladimir Granat, Ruslan Kambolov, Fiodor Kudriaşov (Rubin); Ilia Kutapov (Spartak Moscova); Roman Neustadter (Fenerbahçe); Konstantín Rausch (Dinamo Moscova); Semenov (Akhmat); Igor Smolnikov (Zenit) şi Mario Fernandes (ŢSKA Moscova).

Mijlocaş: Yuri Gazinski (Krasnodar); Alexandr Golovin, Alan Dzagoev (ŢSKA Moscova); Alexandr Yerokhin (Zenit); Roman Zobnin (Spartak); Daler Kuzyaev (Zenit); Anton Miranchuk (Lokomotiv Moscova); Alexandr Samedov (Spartak); Alexandr Taşaev (Dinamo) şi Denís Cherişev (Villarreal).

Atacanţi: Artiom Dzyuba (Arsenal Tula); Alexei Miranchuk (Lokomotiv); Fiodor Smolov (Krasnodar) şi Fiodor Chalov (ŢSKA Moscova).

Vedeta naţionalei Rusiei la CM 2018

Alan Dzagoev este unul dintre cei mai importanţi jucători din lotul lui Stanislav Cherchesov şi are deja zece ani de experienţă la echipa naţională a Rusiei. Născut pe 17 iunie 1990 la Beslan, mijlocaşul rus a debutat în fotbalul mare la Krilia Sovetov-SOK Dimitrovgrad. Prestaţiile buna l-au adus în atenţia celor de la ŢSKA Moscova, unde s-a transferat la începutul sezonului 2008 şi unde a bifat 323 de meciuri până în prezent, timp în care a marcat 73 de goluri.

Alan Dzagoev, vedeta naţionalei Rusiei pentru Campionatul Mondial din 2018
Alan Dzagoev, vedeta naţionalei Rusiei pentru Campionatul Mondial din 2018

La echipa naţională a Rusiei, Alan Dzagoev a fost chemat în meciurile din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2010. Debutul a fost consemnat în meciul Germania – Rusia 2-1, fiind introdus pe teren după pauză. Cu această ocazie, mijlocaşul lui ŢSKA Moscova a devenit cel mai tânăr fotbalist rus care a jucat pentru naţională, la 18 ani şi 116 zile. În cei zece ani, Alan Dzagoev a strâns 55 de selecţii şi a marcat nouă goluri. Alături de naţionala rusă, jucătorul moscoviţilor a fost prezent la Campionatul European din 2012 şi la Campionatul Mondial din 2014.

Selecţionerul naţionalei Rusiei la CM 2018

Stanislav Cherchesov s-a născut pe 2 septembrie 1963 la Alagir. A jucat, printre altele, pentru Spartak Moscova, Lokomotiv Moscova, Dinamo Dresda sau Tirol Innsburck. Între 1990 şi 1991 a jucat pentru echipa naţională a Uniunii Sovietice, ca mai apoi să evolueze timp de zece ani pentru selecţionata Rusiei. Ca antrenor, Cherchesov a avut rezultate doar cu Legia Varşovia, alături de care a câştigat eventul în sezonul 2015-16, înainte să fie numit la cârma echipei naţionale a Rusiei.

Stanislav Cherchesov, selecţionerul naţionalei Rusiei pentru Campionatul Mondial din 2018
Stanislav Cherchesov, selecţionerul naţionalei Rusiei pentru Campionatul Mondial din 2018

Programul naţionalei Rusiei la Campionatul Mondial 2018

14 iunie, ora 17:00 – Rusia – Arabia Saudită (Moscova, Lujniki)

19 iunie, ora 20:00 – Rusia – Egipt (Sankt Petersburg)

25 iunie, ora 16:00 – Uruguay – Rusia (Samara)

Obiectivele naţionalei Rusiei la CM 2018

La prima vedere, echipa naţională a Rusiei are şanse bune să se califice în optimile de finală. Arabia Saudită este cu mult sub selecţionata lui Stanislav Cherchesov, în timp ce Egiptul se bazează pe Mohamed Salah, singurul jucător de top al africanilor. Cel mai probabil, ruşii vor termina pe locul doi, în urma Uruguayului, iar în optimi ar putea să dea peste Spania sau Portugalia, marile favorite să ocupe primele două locuri în Grupa B. Un duel cu una dintre echipele iberice poate să fie un capăt de drum pentru Rusia la ediţia din 2018.

Palmaresul naţionalei Rusiei la Campionatul Mondial

Echipa naţională a Uniunii Sovietice s-a calificat la şapte ediţii de Campionat Mondial, iar cel mai bun rezultat a fost clasarea pe locul patru la turneul final din 1966. După destrămarea URSS-ului, selecţionata Rusiei a avut rezultate modeste, niciodată nereuşind să treacă de faza grupelor. Unul dintre recordurile Mondialelor este legat de Oleg Salenko, singurul fotbalist care a marcat cinci goluri la un turneu final, în meciul Rusia – Camerun 6-1, de la ediţia din 1994.

Ce cotă are Rusia la pariuri la CM 2018

Echipa naţională a Rusiei are o cotă de 40 la câştigarea turneului final pe care îl organizează. Selecţionata lui Stanislav Cherchesov este văzută de bookmakeri ca formaţia cu cele mai mari şanse să termine pe locul doi în Grupa A, la o cotă de 2,88.