Sport

Cine transmite la TV Rusia-România, semifinala CE de handbal feminin

14.12.2018 | 12:21
Cine transmite la TV RusiaRomania semifinala CE de handbal feminin

Vineri, 14 decembrie, are la AccorHotels Arena din Paris, de la ora 18:30, partida Rusia – România, prima semifinală a turneului final al Campionatului European de handbal feminin. România întâlneşte campioana olimpică din 2016, o echipă extrem de puternică şi de disciplinată tactic de către omul care s-a aflat pe bancă la toate succesele majore ale Rusiei, Evgheni Trefilov. Acest meci va fi transmis în direct pe micile ecrane în România, în exclusivitate, de TVR. 

Mai precis de TVR HD, care a televizat tot turneul final al CE organizat de Franţa în perioada 29 noiembrie-16 decembrie, dar şi de TVR 1, postul naţional preluând doar meciurile susţinute de tricoloare pe întreg parcursul competiţiei. Este un moment extrem de important, handbalul românesc având ocazia de a se bate din nou pentru o medalie, după argintul la CM din Rusia, în 2005, când am pierdut clar în faţa adversarelor de vineri şi după bronzul de la CM 2015, când am fost la un pas de fericire, cedând dramatic în penultimul act, după prelungiri, în faţa Norvegiei.

TVR 1 preia, din nou, concomitent, transmisia TVR HD şi pentru meciul Rusia – România

Meciul cu Rusia era oricum o bătălie dură, dar acum a devenit infernal, după ce comandantul din teren al fetelor, cea mai bună jucătoare a lumii, Cristina Neagu, s-a accidentat grav în ultimele minute ale meciului cu Ungaria, suferind o ruptură de ligamente. Rusia a arătat că este o candidată la medalii autorizată, pierzând două partide, cu Slovenia în prima fază şi acum cu Suedia doar după ce îşi rezolvase problema calificării în fazele superioare ale turneului final al CE, pentru că Evgheni Trefilov a folosit rezervele.

Dar şi jucătoarele noastre consideră că au şansa lor chiar şi fără starul echipei şi sunt şi mai ambiţionate de păţania Cristinei pentru a face un rezultat mare şi a-i dedica succesul colegei aflate în suferinţă. Selecţionerul Martin Ambros a chemat-o de urgenţă, de acasă, pe Bianca Bazaliu, de la CSM Bucureşti, pentru a suplini absenţa Cristinei Neagu.

Care ar putea fi marele atuu al naţionalei României în faţa Rusiei

Dar este mai degrabă de aşteptat ca jocul echipei noastre să meargă mai mult pe combinativ cu pivotul şi cu extremele, pentru că un inter cu calitatea şi forţa Cristinei nu mai există în lot. Nu înseamnă că Buceschi, Geiger, Bazaliu, Laslo sau Dragut nu pot marca de la linia de 9 metri, însă nici una nu se poate ridica la valoarea lui Neagu.

Cine transmite la TV Rusia - România, semifinala CE de handbal feminin. Martin Ambros trebuie să profite de avantajul că la Rostov antrenează 7 jucătoare ale Rusiei
Cine transmite la TV Rusia – România, semifinala CE de handbal feminin

Martin Ambros are un mare avantaj de partea sa. El este antrenorul de club la Rostov pe Don a nu mai puţin de şapte dintre componentele naţionalei Rusiei. Cu excepţia Dariei Dmitrieva cele mai importante jucătoare ale lui Trefilov lucrează la Rostov sub comanda lui Ambros Martin, inclusiv portarul titular, Anna Seidokina, o uriaşă de 1,84 m, dar căreia Ambros Martin nu are cum să nu îi cunoască punctele slabe.

Tags: