Sport

S-a aflat noua campioană a Europei?! Cinci lucruri care indică cine va câștiga Liga Campionilor 2022

Sâmbătă, 28 mai, se va disputa finala Ligii Campionilor, dintre Liverpool și Real Madrid, dar există cinci indicii care arată cine ar putea fi noua campionă a Europei.
27.05.2022 | 21:47
Sa aflat noua campioana a Europei Cinci lucruri care indica cine va castiga Liga Campionilor 2022
Liverpool şi Real Madrid se întâlnesc în finala Ligii Campionilor 2022 (sursă foto: uefa.com)
ADVERTISEMENT

Când vine vorba de pronosticuri, microbiștii înfocați se pricep cel mai bine, dar nu mulți știu că există câteva motive să credem că Real Madrid va fi câștigătoarea confruntării de la Paris din acest weekend. FANATIK.ro vă prezintă cinci indicii care arată de ce campioana Spaniei din acest sezon ar putea deveni și campioana Europei.

Karim Benzema îi poate copia pe Cristiano Ronaldo și Gareth Bale

Al doilea trofeu de Champions League al lui Cristiano Ronaldo a fost câștigat în finala din 2014, când Real Madrid s-a impus cu 4-1 împotriva lui Atletico Madrid. Meciul a avut loc pe stadionul „Estadio da Luz” din Lisabona, capitala Portugaliei, ţara natală a lui CR7.

ADVERTISEMENT

Trei ani mai târziu, în 2017, Gareth Bale a câștigat Liga Campionilor cu Real Madrid într-o confruntare împotriva lui Juventus, scorul final fiind tot 4-1. Coincidența a făcut ca finala competiției să se joace la Cardiff, orașul natal al lui Bale și totodată capitala Țării Galilor, așa cum anterior se întâmplase în cazul lui Ronaldo.

Karim Benzema ar putea repeta aceeași performanţă cu Real Madrid în 2022. Finala Ligii Campionilor de anul acesta are loc pe „Stade de France” din Paris, capitala țării sale natale, lucru care l-ar putea încuraja, din moment ce ar putea să aibă de partea lui fani francezi.

ADVERTISEMENT

Real Madrid are cel mai bun marcator din La Liga și Champions League

Atacantul lui Real Madrid, Karim Benzema, este cel mai bun marcator din La Liga în sezonul ce tocmai s-a încheiat, cu 27 de goluri și 12 pase decisive. Totodată, el este golgeter şi în Liga Campionilor în momentul de față, cu 15 goluri și două pase decisive.

Lucrul acesta ar putea indica victoria francezului la Paris, așa cum s-a întâmplat în 2014, când Cristiano Ronaldo a pus mâna pe marele trofeu la Lisabona, fiind atunci jucătorul cu cele mai multe goluri înscrise atât în La Liga (31), cât și în Champions League (17).

ADVERTISEMENT

Ce detaliu important ascunde palmaresul lui Real Madrid

„Los Blancos” au câștigat Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor de 13 ori în istoria clubului, iar de șase ori s-a întâmplat în ani în care a avut loc Campionatul Mondial: 1958, 1966, 1998, 2002, 2014 şi 2018.

Dacă Real Madrid obține victoria sâmbătă seară, atunci istoria se va repeta pentru a treia oară consecutiv, din moment ce în noiembrie-decembrie 2022 va avea loc Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar.

ADVERTISEMENT

Ce impact are Manchester City asupra lui Liverpool

Ultima finală de Champions League în care Real Madrid și Liverpool s-au întâlnit a fost cea din 2018, care s-a terminat cu înfrângerea „cormoranilor” la Kiev. Totodată, sezonul 2017-2018 din Premier League a fost câștigat de Manchester City, cea mai mare rivală a echipei lui Jurgen Klopp în cursa pentru titlu din ultimii ani.

Făcând o paralelă, sezonul 2021-2022 din Anglia a fost câștigat milimetric tot de Manchester City, iar acum urmează ca Liverpool s-o înfrunte din nou pe Real Madrid într-o finală de Liga Campionilor.

Arbitrajul – o altă influență pentru spanioli?

Arbitrul din finala Champions League este francezul Clement Turpin, același oficial care a arbitrat și finala Europa League din 2021, dintre Villarreal și Manchester United. Meciul s-a încheiat cu victoria ibericilor (scor 2-1, după penalty-uri), fapt ce ar putea să se repete și de această dată.

De asemenea, Real Madrid nu a pierdut niciodată atunci când Clement Turpin a arbitrat-o. S-a întâmplat de patru ori până acum: 4-0 cu Ludogoreţ Razgrad (2014), 2-0 cu AS Roma (2018), 3-2 cu Inter (2020) şi 3-1 cu Chelsea (2022).

ADVERTISEMENT