Stiri sportive

S-a decis cine va organiza Mondialul din 2026! Premieră cu trei ţări

13.06.2018 | 14:33
Sa decis cine va organiza Mondialul din 2026 Premiera cu trei tari
ADVERTISEMENT

S-a decis cine va organiza Mondialul din 2026! Este o premieră cu trei ţări, candidatura comună SUA-Mexic-Canada fiind cea care a ieşit câştigătoare în lupta evident disproporţionată cu Marocul. Scorul a fost de 134-65 în favoarea statelor americane.

Vestea a fost anunţată oficial miercuri la prânz, în cadrul congresului FIFA, care are loc în Rusia şi nu reprezintă o mare surpriză, cele trei ţări fiind considerate favorite indiscutabil la obţinerea în comun a dreptului de organizare.

ADVERTISEMENT

S-a decis cine va organiza Mondialul din 2026! Marocul nu a avut nici o şansă

Mai ales că în 2026 va fi o altă premieră, primul turneu final cu nu mai puţin de 48 de echipe, o mega-competiţie care avea nevoie de o infrastructură pe măsură şi de stadioane ultraperformante, ceea ce Marocul nu avea cum să ofere, în competiţie cu SUA şi Canada, mai puţin Mexic.

SUA a primit un urias suport din partea preşedintelui Donald Trump, iubitor de fotbal, dar va trebui să regleze acum în mod imperios problemele existente la nivel diplomatic cu Mexic, după ce Trump a declaşant o furibundă campanie de stopare a imigraţiei mexicane în State. SUA va fi pentru a doua oară gazdă după 1994 şi Mexic pentru a treia oară, după 1970 şi 1986. Doar Canada e premieră.

ADVERTISEMENT
S-a decis cine va organiza Mondialul din 2026. E primul mondial cu 48 de echipe, organizat de SUA-Mexic-Canada
S-a decis cine va organiza Mondialul din 2026. E primul mondial cu 48 de echipe

Burleanu a votat din partea României

Din partea României a votat preşedintele FRF, care a acordat credit total trioului SUA-Mexic-Canada: “Candidatura statelor nord-americane este mult mai viabilă decât cea a Marocului. Mexic, Statele Unite ale Americii şi Canada au disponibilitatea a 23 de arene deja funcţionale, faţă de cele 16 necesare, pe când statul african are aceste facilităţi doar în stadiu de proiect”.

Tags: