News

S-a întors iarna. Ninsoare abundentă în două județe din țară. Intervin utilajele de deszăpezire. Video

Iarna a revenit în forță în zonele înalte. Ninsoare abundentă a creat probleme în două județe din țară. Utilajele de deszăpezire au fost nevoite să intervină.
19.04.2022 | 11:21
Sa intors iarna Ninsoare abundenta in doua judete din tara Intervin utilajele de deszapezire Video
Peisaj de iarnă la munte. Ninsoare abundentă în două județe din țară. Sursa foto: captură Facebook
ADVERTISEMENT

Alertele de vreme rea emise de Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) s-au confirmat. În unele zone din țară, iarna a revenit în forță.

Peisaj de iarnă la munte. Ninsoare abundentă în două județe din țară

În mijlocul primăverii calendaristice, utilajele de deszăpezire intervin în zonele montane pentru a înlătura stratul gros de omăt de pe șosele.

ADVERTISEMENT

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRPD) Craiova informează că ninge abundent în zona montană a județelor Gorj și Vâlcea. Instituția a postat în mediul online o dovadă elocventă în acest sens.

Pe Facebook a fost urcată o filmare realizată pe DN 67C, Transalpina, și pe DN 7A. Aici se văd o serie de echipaje ale drumarilor care intervin cu utilaje de deszăpezire.

ADVERTISEMENT

”Ninge abundent în zona montană a județelor Gorj și Vâlcea.

Utilajele de deszăpezire acționează permanent pentru a se asigura circulația rutieră în condiții de siguranță”, se arată pe pagina de socializare a DRPD Craiova.


Autoritățile au și un mesaj clar pentru șoferii care au de gând să plece la drum către zonele înalte: ”Nu plecați cu autovehiculele neechipate de iarnă”, mai anunță cei de la DRPD.

ADVERTISEMENT

Cât mai durează vremea rea în România

A nins abundent și în stațiunea montană Rânca, din județul Gorj. Potrivit drumarilor, marți dimineață s-a intervenit cu trei utilaje între Bengești-Ciocadia și stațiunea montană Rânca.

În zonă, stratul de zăpadă a atins în o grosime de 20 de centimetri. În continuare sunt așteptate ninsori în zona montană a județului Gorj. În restul județului plouă.

ADVERTISEMENT

Reamintim că ANM a prelungit până miercuri, 20 aprilie, informarea de vreme rece, brumă și ninsori în special la munte.

În acest interval, vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților local în nordul și centrul țării, precum și în zonele submontane, temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

Temporar la munte ninge și, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, se va depune strat nou de zăpadă. Izolat și trecător precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în restul țării.

ADVERTISEMENT