Sporturi

S-a scris istorie în ATP! Lee Duck-hee, primul jucător surd care câştigă un meci în circuitul profesionist: “Oamenii râdeau de mine!” VIDEO

20.08.2019 | 17:02
Sa scris istorie in ATP Lee Duckhee primul jucator surd care castiga un meci in circuitul profesionist Oamenii radeau de mine VIDEO

Sud-coreeanul Lee Duck-hee este primul jucător surd care câştigă un meci în circuitul de tenis profesionist ATP. El l-a învins în primul tur al turneului de la Winston-Salem pe Henri Laaksonen, scor 7-6(4), 6-1. În turul următor, sud-coreeanul va juca împotriva polonezului Robert Hurcasz. 

S-a scris istorie în ATP! Lee Duck-hee, primul jucător surd care câştigă un meci în circuitul profesionist

Lee a fost diagnosticat fără auz la vârsta de 2 ani. Deşi îi este mai greu fără să audă ce spun arbitrii sau sunetul mingii, sud-coreeanul a declarat că se concentrează foarte mult pe gesturile pe care le face adversarul şi pe minge:

“Oamenii râdeau de handicapul meu. Mi-au spus că nu ar trebui să joc. Nu aud mingea sau orice decizie care se ia pe teren. Mă concentrez pe gesturile oponenţilor mei şi pe minge”, a declarat Lee Duck-hee pentru site-ul ATP.

S-a scris istorie în ATP! Lee Duck-hee, primul jucător surd care câştigă un meci în circuitul profesionist Oamenii râdeau de mine!
S-a scris istorie în ATP! Lee Duck-hee, primul jucător surd care câştigă un meci în circuitul profesionist Oamenii râdeau de mine!

Sportivul din Coreea de Sud a declarat înainte de startul turneului că era emoţionat să joace primul meci în circuitul profesionist: “Înţeleg că sunt primul jucător surd care se califică într-un turneu de tenis profesionist ATP. Nu pot auzi aproape nimic. Când cineva strigă, da. Sau aud uneori mai multe claxoane. Sunt foarte încântat să fiu aici. Sunt emoţionat, bucuros şi voi da tot ce am mai bun”

VEZI VIDEO 

Duckhee Lee becomes first deaf player in an ATP Tour main draw

Simply incredible! ?? Duckhee Lee is the first deaf player to play an ATP Tour main draw in the Winston-Salem Open!

Gepostet von ATP Tour am Montag, 19. August 2019

În avantajul său în turneul de la Winston-Salem este şi vremea. Căldura din Statele Unite îi place mult lui Lee, care are şi o poreclă pe măsură: “Îmi place să joc pe o vreme caldă. Porecla mea în Coreea de Sud este <Băiatul verii>, deci îmi place mult căldura de aici” 

Lee Duck-hee este în acest moment pe locul 212 în ierarhia ATP. El a crescut avându-i ca idoli pe Roger Federer, Rafa Nadal şi Novak Djokovic. Sud-coreeanul a spus că dacă nu ar fi fost jucător de tenis, i-ar fi plăcut să fie fotbalist sau jucător de baseball.

  • 21 de ani este vârsta lui Lee Duck-hee
  • 361,999 de dolari a câştigat Lee în carieră 
Tags: