Fotbal intern

Piţurcă îi răspunde lui Reghecampf. Selecţionerul explică de ce nu cheamă stelişti

Victor Piţurcă a susţinut o conferinţă de presă înainte de amicalul în care România o va întîlni pe Argentina, miercuri, de la ora 21;00. Selecţionerul este încrezător că naţionala va...
04.03.2014 | 13:39
Piturca ii raspunde lui Reghecampf Selectionerul explica de ce nu cheama stelisti
ADVERTISEMENT

Victor Piţurcă a susţinut o conferinţă de presă înainte de amicalul în care România o va întîlni pe Argentina, miercuri, de la ora 21;00. Selecţionerul este încrezător că naţionala va oferi spectatorilor din tribune un joc bun şi explică motivele pentru care Latovlevici, Sănmărtean şi Stanciu nu au fost convocaţi.

“E primul meci din acest an, după ratarea barajului, situaţia nu e cum ar fi trebuit să fie, viaţa merge înainte, sper că la fel cum s-a întîmplat cu Belgia cu Uruguay, să oferim un joc bun, să nu pierdem. Mi-a plăcut atitudinea jucătorilor în cele două zile, îmi place că sînt dornici, entuziaşti, asta mă face să cred că vom oferi un joc bun.

ADVERTISEMENT

Bogdan Stancu a părăsit cantonamentul de astăzi, dar cred că va juca mîine. Măţel îşi revine. Toată lumea şi-ar fi dorit să mergem în Brazilia, acum nu se mai poate face nimic.

Dacă Latovlevici suferă e foarte bine. Noi cu echipele sud-americane am făcut jocuri bune, am demonstrat că putem reuşi jocuri bune. Va mai fi un meci sigur, cu Algeria, vom căuta alt adversar. Am mai discutat despre un meci cu Muntenegru, nu au acceptat, sper că vom găsi un adversar. Sînt mai mulţi jucători pe care-i urmărim, trebuie să creadă în ei, să joace bine la echipa de club. Sper să îi introduc şi pe jucătorii pe care i-am chemat în premieră, avem doar şase schimbări la dispoziţie. La Mutu nu m-am gîndit, că a declarat că am metode învechite. Credeţi că dacă pe Sănmărtean nu l-am convocat cînd era la Vaslui, a venit la Steaua, a jucat două meciuri şi îl convoc? Goian, Lobonţ, Tamaş dacă vor juca bine şi vor fi în formă bună, vor fi convocaţi. Noi nu dispunem de multă materie umană, ştim foarte bine.

ADVERTISEMENT

În meciul cu Belarus a fost selecţionat Sănmărtean, dar s-a accidentat. Avem un nivel ridicat la lot. E un jucător bun, are calităţi, la naţională e un alt nivel. Dacă va ridica ştacheta fizic, îl voi chema. Stanciu trebuie să-şi regleze problemele de la echipa de tineret. Eu aveam mare încredere în Stanciu, dar din păcate m-am înşelat. Aştept să joace mult mai bine, meci de meci.

Latovlevici m-a dezamăgit la meciul cu Grecia. El nu trebuia să execute o lovitură liberă şi a făcut-o, sînt mai multe lucruri. Trebuie să devină disciplinat tactic şi la echipa de club. Despre subiectul ăsta am explicat şi cu el de foarte multe ori. Eu am încredere mai mare în Filip în momentul ăsta. Ce declară antrenorul lui Latovlevici este lipsă de respect

ADVERTISEMENT

Probabil că am primit resturile de prin depozit de la Adidas. Echipamentul de prezentare e alb-albastru, nu are nici o treabă cu tricolorul. O să vorbesc cu Mircea Sandu. Nu ştiu cum s-a făcut contractul, înţeleg că vor să prelungească contractul, dar în aceste condiţii… Fiecare ţară trebuie să aibă culorile ei”, a declarat Victor Piţurcă la conferinţa de presă.