Fotbal intern

Se decide calificarea în semifinalele Euro 2019 la cartonaşe? Scenariul nebun prin care se ajunge la asta

23.06.2019 | 11:06
Se decide calificarea in semifinalele Euro 2019 la cartonase Scenariul nebun prin care se ajunge la asta

România U 21 este la un pas de calificarea în semifinalele Euro 2019. “Tricolorii mici” au 6 puncte după primele două meciuri şi mai au nevoie de un punct pentru a-şi securiza calificarea în semifinale. Chiar şi cu o înfrângere elevii lui Rădoi au şanse mari să meargă în semifinale, însă există un scenariu prin care ultima calificată în semifinale să se decidă la cartonaşe. 

Se decide calificarea în semifinalele Euro 2019 la cartonaşe? Cum poate ajunge România la acest criteriu

România U 21 are golaveraj 8-3 (+5) în acest moment, iar Danemarca are nevoie de o victorie la scor împotriva Serbiei pentru a intra în calcule. Nordicii au golaverajul 4-4 în acest moment, însă cu o victorie la patru goluri împotriva Serbiei ar ajunge la 8-4. Să presupunem că în acest scenariu România ar pierde scor 0-1 cu Franţa, caz în care atât Danemarca, cât şi “tricolorii” ar avea 6 puncte şi golaveraj 8-5. Atunci, s-ar trece la un alt criteriu de departajare, cartonaşele.

În acest moment, România şi Danemarca sunt la egalitate şi la acest criteriu, fiecare dintre echipe având câte 6 cartonaşe galbene. Dacă situaţia rămâne la fel atunci departajarea se face la criteriul coeficientului UEFA, acolo unde danezii stau mai bine. Însă, deocamdată suntem departe de acest scenariu. În primul rând, Danemarca trebuie să facă scor împotriva Serbiei, apoi, România cu un egal merge “la braţ” cu Franţa în semifinale în cazul unui rezultat de egalitate.

Italia mai speră la o minune în grupa României. “Azzurri” au terminat pe doi în grupa A, au 6 puncte şi golaveraj +3 şi speră ca Franţa – România să nu se încheie la egalitate, astfel încât să aibă o şansă la calificare.

Se decide calificarea în semifinalele Euro 2019 la cartonaşe Scenariul nebun prin care se ajunge la asta
Se decide calificarea în semifinalele Euro 2019 la cartonaşe Scenariul nebun prin care se ajunge la asta

Selecţionerul Franţei: “Să jucăm la egal ar fi cea mai simplă cale să ne prăbușim!”

România îşi ştie adversarul din semifinale. Dacă “tricolorii” încheie pe primul loc, se vor lupta cu Germania pentru un loc în marea finală, iar dacă încheie pe doi joacă împotriva Spaniei. Cota pentru un rezultat de egalitate între Franţa şi România este 1,75.

Selecţionerul Franţei a declarat înaintea meciului cu România că este exclus ca echipa lui să joace la egal: “Să jucăm la egal ar fi cea mai simplă cale să ne prăbușim! Da, știm că o remiză poate fi decisivă, dar vom juca la victorie. Nu ne vom asumă riscuri nebune”, a declarat Sylvain Ripoll după meciul cu Croaţia.

  • 8 goluri a marcat România în primele două meciuri la Euro
  • 55 de ani au trecut de la singura calificare a echipei de fotbal la Jocurile Olimpice