Life

Satul din România despre care mulți credeau că e doar o legendă. Se află în apropiere de București și toată lumea l-a pomenit măcar o dată

Satul din România despre care mulți auzit, dar n-au crezut că este o localitate reală. Nu este deloc departe de București.
12.04.2024 | 21:00
Satul din Romania despre care multi credeau ca e doar o legenda Se afla in apropiere de Bucuresti si toata lumea la pomenit macar o data
Satul din România despre care nu știai că există cu adevărat. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Satul din România despre care mulți credeau că este numai o legendă. L-ai pomenit și tu măcar o dată în viață, dar nu ai știut că, de fapt, acest loc există cu adevărat. Nici nu este departe de București.

Satul din România care există cu adevărat, deși credeai că este doar o legendă

Ai auzit cel puțin o dată de Cucuieții din Deal, dar probabil aveai impresia că acest loc nu există cu adevărat și că este doar o legendă urbană, rămasă vie datorită celor care pomenesc acest nume.

ADVERTISEMENT

Realitatea, însă, este că satul este cât se poate de real. Satul se află la doar 25 de kilometri distanță de București, în județul Călărași, și este situat chiar pe culmea unul deal. Locuitorii, însă, nu sunt interesați de miturile despre ei.

Preocupările acestora sunt altele. „Ce ne interesează pe noi de unde vine vorba asta? Cine ştie ce prost a scos-o pentru a ne face pe noi de ruşine. Nu avem timp de prostii d-astea.

ADVERTISEMENT

Mai bine scrieţi despre primarul din localitate, care ne-a promis marea cu sarea, şi acum a uitat de noi”, a fost reacția unei localnice atunci când a fost întrebată despre sat, conform Libertatea. 

Nimeni nu este interesat de originea legendei

O altă femeie, în vârstă de 80 de ani, a mărturisit că nimănui nu-i pasă, de fapt, de originea satului Cucuieții din Deal. „Am ieşit şi eu la poartă, poate mai trece vreo cumătră să schimbăm o vorbă.

ADVERTISEMENT

Degeaba aţi venit să întrebaţi de unde vine vorba din bătrâni, pe nimeni nu interesează de unde a plecat legenda, poate doar moşii noştri care s-au prăpădit demult”, a spus aceasta, înainte de a intra în propria-i curte.

Pe de altă parte, oamenii nu sunt interesați dacă se spune despre ei de bine sau de rău. Important este că sunt cunoscuți într-o țară întreagă și că numele satului lor este unul cât se poate de celebru.

ADVERTISEMENT

„Taică, eu sunt mândru că stau într-un sat aşa celebru. În rest, viaţa merge înainte, tinerii pleacă la oraş, eu îmi fac ţuica. Timpul trece…”, a explicat unul dintre localnicii din satul de legendă din România. 

ADVERTISEMENT