Fotbal international

Scandal de rasism în China! Demba Ba a reacționat violent și a fost calmat cu greu de coechipieri. Video

05.08.2018 | 20:02
Scandal de rasism in China Demba Ba a reactionat violent si a fost calmat cu greu de coechipieri Video

Scandal de rasism în China! Atacantul Demba Ba, fost jucător la Chelsea, a fost calmat cu greu de coechipieri după ce a fost victima unui abuz rasist. În prezent la Shanghai Shenhua, atacantul a reacționat violent la comentariile făcute de un adversar în partida cu Changchun Yatai, în campionatul Chinei.

Fost atacant la Chelsea, Newcastle și West Ham United, Demba Ba și-a apucat adversarul de gât, după ce acesta a făcut remarci rasiste la adresa lui. Jucătorul a fost atât de furios pe Zhang Li încât aproape că l-a ridicat de pe gazon în timp ce îl ținea de gât. Demba Ba a făcut semn către pielea sa în direcția arbitrilor și a jucătorilor, probabil cerând explicații cu privire la comentariile făcute de adversarul său. Fostul jucător al lui Watford, Odion Ighalo, a petrecut minute bune încercând să îl calmeze pe fotbalistul de 33 de ani. După meci, antrenorul lui Shenua, Wu Jingui, a declarat: “În Superliga Chineză joacă fotbaliști care au culoarea pielii diferită. Ar trebui să ne respectăm adversarii și să nu facem niciun fel de discriminare. Nu mă pot calma acum. Îmi pare rău pentru lipsa de respect față de acest jucător.”

Potrivit jucătorilor carea au fost pe teren și au văzut și auzit totul, Zhang Li i-ar fi strigat lui Demba Ba “negrule!” Clubul urmează să ia măsuri disciplinare drastice, mai ales după ce fanii s-au arătat revoltați și au cerut măsuri fără precedent. “Demba Ba a fost victima unui abuz rasist venit din partea unui jucător de la Changchun Yatai, Zhang Li. Federația din China ar trebui să ia măsuri disciplinare serioase. #spunenurasismului”, este mesajul postat pe contul de Twitter al clubului Shanghai Shenhua.

Scandal de rasism în China! Beșiktaș, aproape de Demba Ba

Beșiktaș, un alt club la care a jucat Demba Ba, și-a arătat susținerea față de fotbalistul de 33 de ani printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare. “#Nurasismului, nu ești singur”, este mesajul turcilor. Acesta a fost al doilea moment care l-a avut în prim plan pe Demba Ba la gruparea din China, după accidentarea gravă suferită în urmă cu doi ani. Shanghai Shenua ocupă în acest moment locul 6 în clasament, cu 23 de puncte, 5 mai puțin decât echipa lui Cosmin Olăroiu, Jiangsu Suning.

Olăroiu l-a distrus pe Dan Petrescu în duelul direct din etapa a 16-a a campionatului din China. Jiangsu Suning nu a fost învinsă în ultimele patru meciuri jucate înaintea confruntării cu trupa lui Petrescu. Totodată, în ultimele opt meciuri jucate de Jiangsu Suning s-au înscris peste 2 goluri. Pentru partida Jiangsu Suning – Guizhou Zhicheng, Olăroiu a trimis în teren următorii jucători: Gu – Yang, Li, Yang – Ji, Tian, Wu, Zhang – Boakye, Xie, Eder. De cealaltă parte, Dan Petrescu a aliniat următorul 11: Su – Jiang, Baise, Han, Tang – Ilhamjan, Zheng, Fan, Chen – Steve, Jelavic. Meciul s-a jucat pe Nanjing Olympic Sports Center din Nanjing şi a fost arbitrat de J. Lin. Scorul final în partida Jiangsu Suning – Guizhou Zhicheng a fost 3-1.